Öğretmene Şiddet Tepkisi

Memur Sen'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Mardin Şube Başkanı Eyüp Değer, son zamanlarda başta Mardin olmak üzere ülke genelinde eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti kınadıklarını açıkladı.

Öğretmene Şiddet Tepkisi

Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyüp Değer, hayatın her aşamasında bir hastalığa dönüşen şiddetin özellikle son zamanlarda eğitim alanında artan bir şekilde kendini göstermesi ile okulların güvenli mekanlar olmaktan uzaklaştığını söyledi. Değer, "Hiçbir savunması olmayan eğitim çalışanlarına yönelik saldırılar toplumu endişelendirmekte aynı zamanda eğitimcilerde de adaptasyon sorunu ortaya çıkarmaktadır. Bunun temelinde eğitimde uygulanan yanlış politikalar, siyasetin eğitime ve eğitimciye bakışı, eğitim ile ilgili alınan ve sorunların çözümüne yönelik kararlarda eğitimcilere danışılmaması en temel sebeplerdir.

ÖĞRETMENLERE YÖNELİK ŞİDDET

Özellikle de geçmişte öğretmenlere yönelik yapılan olumsuz söylemler öğretmeni itibarsızlaştırmış ve hedef tahtasına koymuştur. Son zamanlarda İzmir, Muş, Rize, Eskişehir, Samsun, Denizli, Sivas, İstanbul, Bitlis ve daha sayamayacağımız pek çok ilde ve son günlerde de ilimizde öğretmene yönelik şiddet haberleri okumaktayız. Hiçbir emniyeti olmayan eğitim çalışanının güvende olmadığı bir yerde öğrenci de güvende değildir. Bu şiddet kaygısı öğretmene yansımakta dolayısıyla bu kaygı öğrenci başarısını toplumu ve gelecek nesilleri olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Öğretmenlerin itibarsızlaştırılması, rencide edilmesi ve şiddete maruz bırakılması yerine, mesleğinin karşılığı olan saygının gösterilmesi, öğretmenlere yönelik şiddette öğretmene sahip çıkılmasını talep ediyor, yetkilileri öğretmen ile ilgili söylemlerinde sorumlu olmaya davet ediyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim çalışanı ile öğrenci ve veliyi karşı karşıya getiren uygulamalarını bir an önce gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Değer, aksi takdirde şiddetin önüne geçilemeyeceğini, bunun neticesinde asıl kaybedenin ülke geleceği olacağını ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz