Görüş Bildir

Silvan Myo'nun Yeni Binasının Projesi Tamamlandı

Proje ihalesi daha önce yapılmış olan Silvan Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) yeni binası için Dicle Üniversitesi Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı’nda toplantı düzenlendi.

Silvan Myo'nun Yeni Binasının Projesi Tamamlandı

 Proje ihalesi daha önce yapılmış olan Silvan Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) yeni binası için Dicle Üniversitesi Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı’nda toplantı düzenlendi.

font-family>Toplantıya Yapı İşleri Dairesi Başkanı Necdet Yılmaz, Silvan MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Hevedanlı, Daire Başkanlığı'nın teknik sorumluları ve yüklenici firmanın yetkilileri katılarak proje üzerinde değerlendirmelerde bulundu. Silvan MYO’nun yeni binasının, bodrum, zemin ve artı üç kat olmak üzere toplam beş kattan oluşacağını ifade eden Yapı İşleri Daire Başkanı Yılmaz, binanın toplam kapalı alanı 7 bin 510 metre kare olduğunu, 31 derslik ve 8 laboratuardan oluşan binanın bir de konferans salonunun mevcut olduğunu söyledi. Teknik detayların konuşulduğu toplantıda projeye son şeklinin verildiği ifade edildi.

font-family>PROJE SON AŞAMADA

font-family>Silvan MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Hevedanlı ise, Silvanlıların şimdiye kadar hiç rastlanmayan bir şekilde, yüksekokullarını sahiplenmesi sayesinde çok hızlı gelişmelerin yaşandığını. Hevedanlı, “Binamız tamamlandığında, yaklaşık 3 bin öğrenciye hizmet verilebilecektir. Bu gelişmelerin ilçemize eğitsel, sosyal, kültürel, ekonomik olarak çok ciddi katkı sağlayacağı aşikardır. İnşallah, proje en kısa zamanda tamamlanır. Ayrıca Bir Silvanlı olarak, katkısı olan herkese çok teşekkür ederim. Eminim ki hemşerilerimizin ve üniversite yönetimimizin destekleri devam ettiği sürece bir sonraki aşama bir fakültenin açılması olacaktır. Kuruluşu Asurlulara kadar dayanan Silvan ilçemizin surlarla çevrili kalesi, Zembilfroş Burcu, dünyanın en geniş taş kemerli Malabadi Köprüsü, Selahattin-i Eyyubi ve diğer camileri, Boşat, Helda ve Şemak Kaleleri, Tarihi evleri, çeşme ve türbeleri, Temtemburg ve Hemido Mağaraları, birbirine koridorlarla bağlı 300 adet odadan oluşan Hasuni Mağaraları ve Hasuni Kilisesi gibi çok önemli tarihi mirasları ile beraber üniversiteyi de hak ettiğine inanıyoruz. Çünkü Silvanlıların bir hayali var” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi