Şırnak'ta 'kıyafetime dokunma' yürüyüşü

Meclis'te görüşülen İç Güvenlik Paketi'nin kıyafet engellediğini ileri süren HDP ve DBP'liler Şırnak'da yöresel kıyafetlerini giyerek protesto yürüyüşü yaptı.

Şırnak'ta 'kıyafetime dokunma' yürüyüşü
HDP ile DBP il binası önünde toplanan ve aralarında kadınların da bulunduğu grup, Gazi Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Protestocular yöresel kıyafetler giyerken, genç kızlar yürüyüş boyunca tef çaldı. HDP Parti Meclisi üyesi Nazmi Gök, Kürtçe yaptığı konuşmada, İç Güvenlik Paketi'ni Ak Parti'nin fazla milletvekili sayısına güvenerek çıkarmak istediğini söyledi. Gök, "Biz buna karşı dik duracağız. Artık Kürt halkı hükümetin oyununa gelmeyecek. Biz buna karşı yıllardır mücadele ediyoruz. Biz mücadelemize bugünde sahip çıkıyoruz, yarında sahip çıkacağız" dedi. DBP İl Başkanı Salih Gülenç de Kürtçe konuşmasında, şöyle dedi:
"Bu paket içinde Kürtleri yok etmekten başka bir şey yok. Diyorlar ki, 'Biz Kürtler'in kültürlerini yasaklayacağız. Biz de burada diyoruz ki; biz sizin yasaklarınızı kabul etmiyoruz. Kürt halkın kültürünü yasaklayamazsınız.Şırnak ayaktadır. Artık sadece önemli günlerde değil bütün günlerde halkımız kendi yöresel kıyafetini giyecektir. Siz artık elinizi kültürümüze, kıyafetlerimize uzatamazsınız."

Kaynak: Diyarbakır Söz