Tek sevdası Öğretmenlik

Siirt'te elektrik akımına kapılan arkadaşını kurtarmak isterken elektrik çarpması sonucu 11 yaşında kollarını ve bacaklarını kaybeden 23 yaşındaki Hacı Çağlar, resim öğretmeni olmak için YGS'ye hazırlanıyor

Tek sevdası Öğretmenlik

SİİRT - Siirt'te 11 yaşındayken elektrik akımına kapılan arkadaşını kurtarmak isterken elektrik çarpması sonucu kollarını ve bacaklarını kaybeden 23 yaşındaki Hacı Çağlar, resim öğretmeni olmak için Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) hazırlanıyor.

Dershaneye gitmeden sınava hazırlanan, Siirt'teki bazı dershanelerin de gönüllü olarak kaynak desteği sunduğu Çağlar'ın okuma azmi tüm engellilere umut oldu.

Yaptığı çizimlerle resim konusunda yeteneğini kanıtlayan Çağlar'ın en büyük ideali resim öğretmeni olmak. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuyan arkadaşını örnek alan Çağlar, hedefini gerçekleştirmek için yetkililerden destek bekliyor.

- "AMACIM RESİM ÖĞRETMENİ OLMAK"

Çağlar, 11 yaşında mahallede top oynarken düşen elektrik telleri nedeniyle arkadaşının elektrik akımına kapıldığını, ona yardım etmek isterken kendisinin de akıma tutulduğunu söyledi.

Meydana gelen talihsiz olayda arkadaşının bir kolu ve bir bacağını kendisinin de iki kolu ve iki bacağını kaybettiğini anlatan Çağlar, arkadaşının Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuduğunu, bu konuda arkadaşını örnek aldığını belirtti.

Çağlar, "Ben de arkadaşım gibi okumak istiyorum. Şu anda protez bacak kullanıyorum. Kollarım olmadan da güzel resim yaptığım için yüzde 100 engelli olmama rağmen resim öğretmeni olmak için YGS'ye hazırlanıyorum. Amacım üniversite sınavını kazanıp resim öğretmeni olmak. Yetkililerden yardım bekliyorum" dedi.

- DERSHANELERDEN GÖNÜLLÜ DESTEK

Kendi imkanlarıyla YGS'ye hazırlanan Çağlar'a ildeki dershaneler de kaynak konusunda destek sunuyor.

Özel bir dershanede yönetici Güzide Sevgili, Çağlar'ın başarılı bir öğrenci olduğunu, idealleri olan bir kişinin her zaman başarıya ulaşacağını dile getirdi.

Sevgili, Çağlar'a kaynak konusunda destek olduklarını anlatarak, "Hacı Çağlar istediği zaman dershanemizde herhangi bir ücret ödemeden derslere katılabilir" diye konuştu.

Hacı Çağlar'ın arkadaşı Siyabent Yılmaz da arkadaşının çok başarılı olduğunu, sınavdan iyi bir puan alarak hayalini gerçekleştireceğine inandıklarını söyledi.

Arkadaşının son derece azimli ve idealist olduğunu anlatan Yılmaz, Hacı Çağlar'ın bu yönleriyle tüm engellilere örnek olduğunu belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz