Tercihte cuma son

Üniversite adayları için 23 Temmuz’da başlayan 2012-ÖSYS tercih işlemleri 3 Ağustos’ta sona erecek.

Tercihte cuma son

Adaylar tercihlerini isterlerse bir başvuru merkezi aracılığıyla, isterlerse internetten bireysel olarak yapabilecekler. Başvurularını internetten yapmak istemeyen adaylar doldurdukları Tercih Formu ve nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezine tercih için başvuracak. İnternet kullanımında deneyimli olmayan ya da yanlış yapmaktan çekinen adayların Başvuru Merkezleri'ni kullanmaları gerekecek.

TERCİH SÜRESİ UZATILMAYACAK

Tercih gönderme süresi uzatılmayacak. Bu nedenle adayların, tercihlerini Başvuru Merkezi aracılığıyla göndereceklerse süresi içinde bir Başvuru Merkezi'ne gitmeleri, tercihlerini internet üzerinden bireysel olarak yapacakların ise ‘Tercihleriniz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir.’ uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan Tercih Listesi'nin bir dökümünü alarak saklamaları gerekecek.

ADAYLARIN BAŞVURULARI SÜRÜYOR

Tercih işlemlerini tamamlayan tüm adayların tercih bilgilerini, ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih süresi içinde kontrol etmeleri ve yerleştirme işleminin diğer aşamalarında gerekebileceğinden yazıcıdan tercih kayıt bilgilerinin bir dökümünü alarak saklamaları gerekecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz