Görüş Bildir

Üniversiteliler Organ Bağıladı

Muş Alparslan Üniversitesinde öğrenim gören 120 öğrenci toplu olarak organ bağışında bulundu.

Üniversiteliler Organ Bağıladı
Alparslan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Finans ve Bankacılık Bölümünde okuyan öğrenciler organ bağışına dikkat çekmek için pankartlar eşliğinde Belediye Meydanına kadar yürüdü. Buradan 'Hayat devam etsin' afişleriyle İl Sağlık Müdürlüğüne giden 120 öğrenci, organlarını bağışladı. Organ naklinin önemini anlatan öğretim görevlisi Muhammet Burak Güler, Muş'un organ bağışı konusunda ülke genelinde son sıralarda yer aldığını anımsattı.

ÖRNEK BAĞIŞ YAPTILAR Kentte farkındalık yaratmak adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini vurgulayan Güler "Eğitimcilerin toplumu yönlendirmesini hedefledik. 120 öğrenciyle birlikte organ bağışında bulunduk. Organ bağışı hayat kurtarır. Bir çok hasta organlarla hayata geri dönebilir. Bu nedenle herkesi organ bağışına davet ediyorum" diye konuştu. 

İl Sağlık Müdürü Serdar Türkoğlu da, öğrencileri duyarlı davranışlarından dolayı tebrik ederek "Ülkemizde 20 binin üzerine organ nakli bekleyen hasta var. Organ bağışında bulunan kişinin kendisinin ve ailesinin rızası olmalıdır. Ayrıca bağışçı kartını da yanında bulundurmalıdır" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi