Görüş Bildir

Uzatmalı Üniversitelilere kötü haber!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan af bekleyen üniversitelilere seslendi; "Kardeşim 6 yılda bitireceksen bitir, 7-8-9 yıl sınırsız böyle bir şey olur mu?"

Uzatmalı Üniversitelilere kötü haber!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Edirne'de af bekleyen üniversitelilere seslendi, öğrenim süresiyle ilgili düzenleme sinyali verdi. Üniversitelileri ilgilendiren konuşmasının o bölümünde şu ifadeleri kullandı:

"Kardeşim, kardeşim, bak kardeşim. Biz üniversitelerde defaatle af ilan ettik. Ama bu aflarda yolsuzluklar var. şu anda sınırsız af diye bir şey tanımıyoruz. Çünkü bu öğrenciler üniversiteleri terör alanına çevirdiler. Belli bir yılda üniversiteyi bitiren bitirecek, bitirmeyen kusura bakmasın.

Artık diyor ki ben nasıl olsa üniversite öğrencisiyim. Kardeşim 6 yılda bitireceksen bitir, 7-8-9 yıl sınırsız böyle bir şey olur mu?

6 YILDA BİTİRECEKSEN BİTİR

Şunu iyi bilmemiz lazım. Öğrenci terör alanına çeviren değildir. Öğrenci öğrenciliğini bilecek. Okuyacak okulunu bitirecek.

Onun için de artık hedef koyuyoruz. 6-7 yıl bitirdin, bitirdin. Bitiremediğin takdirde artık güle güle. Bir çok terör eylemlerine karışmış olanlar bu tür aflardan istifade etmek suretiyle, okullarımızı çok zor berbat duruma getirdiler.

İstiyoruz ki bu ülkenin gençliği, bilgisayarına kitabına kilitlensin ve diğer ülkelerle yarışır hale gelsin. Bu adımları atarken harç dediler, harcı kaldırdık. Üniversitelerde harç alınmıyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi