Görüş Bildir

Yeni fakülte!

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafında Kızıltepe ilçesinde kurulması planlanan fakülte ve meslek yüksek okulu ilçede sevinçle karşılandı.

Yeni fakülte!
Mardin Artuklu Üniversitesi tarafında Kızıltepe ilçesinde kurulması planlanan fakülte ve meslek yüksek okulu ilçede sevinçle karşılandı.

AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ve Kızıltepeli işadamları, çiftçiler, üreticiler ve ilçe sakinleri, Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektör vekili Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'ı yı ziyaret ederek teşekkür etti.

Kalabalığın makam odasına sığmaması dolayısıyla konferans salonunda ziyaretçiler ile görüşen MAÜ Rektör vekili Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, üniversitenin daha iyi bir noktaya taşınması, daha sağlıklı yoluna devam etmesi, dünyada ve Türkiye’deki üniversiteler arasından hak ettiği yere gelmesi için gayret sarf edeceklerini söyledi.

Göreve geldiği günden beri fevkalade bir destekle karşılaştığını belirten Ağırakça " Günlerdir misafir ağırlıyoruz, gelen misafirler odama sığmadıkları için konferans salonunda bir araya geliyoruz. Ancak karşıladığımız en kalabalık grup sizler oldunuz, buda bizi son derece memnun etti." dedi.

Kızıltepe ilçesinde de Ziraat fakültenin kurulmasını arzu ettiklerini, bunun yanında bir de 4 yıllık meslek yüksek okulunun kurulması olduğunu belirten Ağırakça, şöyle dedi:

KIZILTEPEYE FAKÜLTE VE MESLEK YÜKSEKOKULU " En büyük ilçemiz olan Kızıltepe’ye yıllardır hayal ettiğim bir Ziraat Fakültesinin kurulmasıdır. Halen o hayalimi koruyorum. Tabi bu hükümetimiz programı çerçevesinde olması gerekir, Tarım Bakanlığı’nın oluru olması gerekir. Tabi Türkiye’de Ziraat Fakültelerin çokluğundan bahsedilmektedir, bu doğrudur. Ama eğer Şırnak’ta Ziraat Fakültesi açılmışsa Mardin’de hayli hayli açılması gerekiyor. Hele hele yeryüzünün en verimli topraklara sahip Kızıltepe Ovası’nda Ziraat Fakültesi açılmayacak da ne açılacak. İnşallah biz bu topraklarda eski medreselerin bulunduğu köylere varıncaya kadar küçük de olsa üniversitenin birer birimini kurmaya çalışacağız."

Ağırakça ayrıca ilk etapta Midyat ve Nusaybin daha sonra diğer ilçelerde de fakülte veya en az 4 yıllık bir meslek yüksek okulunun kurulması için planlamalar yapıldığını aktardı.

AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ise şunları söyledi:

"Ahmet Hoca’nın Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğüne atandığını bir gece vakti öğrendim. O gece bir heyecanla uykuya daldım. Çünkü Ahmet Hoca’nın bu üniversiteye çok şey katacağına inanıyorum. Kendi konumunu, kentin yapısını bilen ve ilim dünyasında efor sarf etmiş biri olan Ahmet Hoca’mızın işinin çok zor olduğunu kendisine belirtmek istiyorum. Malzemesi insan olan kişinin işi kolay değil. Eyşanın yerini değiştirebilirsiniz, yenisini alabilirsiniz, ama malzemeniz insan ise iki sorumluluğunuz vardır. Birinci Allah’a karşı sorumluluğunuz, ikincisi insanlara karşı sorumluluğunuz. Tüm ilçelerimiz değerlidir, ancak Kızıltepe, Midyat ve Nusaybin büyük olması nedeniyle farklı bir konumdadır. Buralara üniversitenin şubelerinin kurulması gerekmektedir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi