Görüş Bildir

İnternet ödevi uyarısı

Okullarda öğrencilere verilen internet ödevlerinden dolayı öğrenci velilerin şikâyetçi olmasını değerlendiren eğitimciler dikkat etmesi gereken hususlar hakkında uyarıda bulundu.

İnternet ödevi uyarısı

DİYARBAKIR-Okullarda  öğrencilere verilen internet ödevlerinden dolayı öğrenci velilerin şikâyetçi olması ve verilen bu ödevlerin çocuklarını internet kafelere bağımlı hale getirdiği haberleri üzerine açıklama yapan Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş,  teknolojiden istifade edilmesi sağlanırken, çocukların psikolojinin ve ahlaki yapılarının bozulmalarına yol açacak uygulamaların önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Okullarda öğrencilere verilen internet ödevlerinin sıklığından öğrenci velilerinin şikâyetçi olduğunu ve çocukların bu ödevleri bahane ederek sürekli internet kafelere gitmeye başladığını belirten Memiş, bu konunun ciddiyetinin farkına varılması ve gereken önlemlerin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

“HERKES GÖREVİNİ YERİNE GETİRİRSE SORUN ÇÖZÜLÜR”

Ortaokul sıralarında okuyan ve yaşları 11- 12 olan çocukların küçük olduğunu ve çocuk sayılabilecek bu öğrencilerin öğretmenlerce internet kafelere yönlendirmelerinin de yönetmeliklere ters düştüğünü belirten Memiş, “Okullarda verilen İnternet derslerinin sık sık veriliyor olması aileleri rahatsız ediyor olmasının yetkililer tarafından da dikkate alınması gerekir. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda gerekli önlemleri almalı ve 18 yaşın altında çocuklarımızı internet kafelere yönlendiren eğitimcilerin bu yanlış kararlarının önüne geçmelidirler.” ifadelerini kullandı.

 “AİLELER EVLERİNDEKİ TEKNOLOJİYİ GÖZDEN GEÇİRMELİDİRLER”

Ailelerin de kendi evinde internet konusunda çocuklarını kontrol altında tutmaları gerektiğini belirten Memiş, gerekmesi durumunda bu konuda kendilerinin de gözetleyici olmalarını tavsiye etti. Memiş, “Bu konunun hem mülki idareler tarafından, hem de aileler tarafından ciddi güvenlik önlemlerinin alınması gerekiyor. Özellikle Milli Eğitim Müdürlüğü ve Polis iş birliği içerisinde internet kafeleri denetlemeli ve okula yakın internet kafelerin açılmasına izin vermemelidir. Okullardaki eğiticiler de internetin sadece belli amaçlar doğrultusunda kullanımına izin vermelidir. Hatta bunun da ötesinde imkânlar dâhilinde okullarda oluşturulan Bilgisayar laboratuvarlarında öğrencilerin internet dersleri ihtiyacını sağlayacak şekilde revize edilmeleri gerekir. Onun dışında diğer internet kafelerde dâhil olmak üzere faklı programların ulaşımına engel konmalıdır. Ancak bu önlemler alınırsa hem çocukların hem de toplumun ahlaki yapısı rencide edilmemiş olur.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi