Görüş Bildir

800 bin memurun gözü AYM'nin emeklilik kararında

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) 30 yıldan fazla çalışan memurlara ikramiye ödenmemesini öngören hükmü yarın(cuma) esastan görüşüp karar verecek. Türk Kamu Sen'e bağlı Türk Büro Sen Erzurum Şube Başkanı Gani Harmandar, AYM'nin anayasanın eşitlik ilkesine aykırı karar vermeyeceğine inandığını söyledi.

800 bin memurun gözü AYM'nin emeklilik kararında
Milyonlarca memurun gözü AYM'de. Türk Büro Sen Şube Başkanı Harmandar, memur emeklilik yaşı ve ikramiyelerini öngören kanunun AYM'den lehte sonuçlanacağına inandığını ifade etti. 1999'dan sonra iktidara gelen hükümetlerin yaptıkları düzenlemeler ile memurların emeklilik yaşı ve ikramiyelerinde aleyhte kanunlar çıkarıldığını dile getirdi.

AYM'NİN EMEKLİLİK KARARI Düzenlemeler ile memurların 30 yıldan sonraki hizmetlerinin emeklilik ikramiyesine dahil edilmesiyle ilgili düzenleme yapılmadığına dikkat çeken Harmandar, "Memurların 30 yıldan fazla çalışma sürelerinin emeklilikte sayılmaması büyük bir adaletsizlik olarak önümüzde durmaktadır. Kamuda çalışan işçilerde çalışılan sürenin tamamı emeklilik ikramiyesine sayılmakta ve ikramiye miktarları yüksek oranlar tutarken, memurlar için 30 yıl ile sınırlandırılması ve ikramiyelerin de düşük miktarda kalmasına sebep olmaktadır. Bu durum anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır. Bugün itibariyle, 25 yılın üzerinde çalışan memur sayısı 800 bini aşmıştır. Başta 800 bin memur olmak üzere, çalışanların tamamı Anayasa Mahkemesi'nin kararını umutla beklemektedir. AYM'nin 30 yıldan fazla çalışma sürelerinin emekliliğe dahil edilmesi yönünde karar vermesi durumunda çalışma sürelerinin tamamı emekli ikramiyesi hesabında dikkate alınacağından memurun emeklilik ikramiyesi de artmış olacaktır." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi