Bu çayın kilosu 4 bin lira

Çaykur ilk olarak geçen yıl üretmiş olduğu beyaz çayı, kilosu 4 bin liradan internetten satışa sunduklarını belirtti.

Bu çayın kilosu 4 bin lira

Çaykur’un geçtiğimiz sene üreticilerden aldığı 1531 kilogram yaş beyaz çay tomurcuğundan 370 kilo beyaz çay üretildiğini söyleyen Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 'İmparator çayı' olarak lanse edilen bu beyaz çayın çok değerli olduğunu hatırlattı.

>Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, "Beyaz Çayın sağlık değeri oldukça yüksek. Dünyada çok ama çok kısıtlı üretildiğinden her zaman bulunabilen bir ürün değil. Yüksek oranda antioksidan özelliği bulunan bir çay…  Cilt güzelliği, yaşlanmayı önleme, gençleştirme ve zayıflatma özelliğinin yanında anti kanserojen olduğu dünyaca bilinmekte" diye konuştu.

>“TAM BİR KANSER İLACI”       

>Japonya’da bu çayla alakalı gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar olduğunu hatırlatan İmdat Sütlüoğlu, "Doktor Ozan Fidan’ın da bu alanda Japonya’da Çaykur’la beraber yürütmekte olduğu bir çalışma var. Bu çalışmada, JP53 kod adlı kanserli hücreleri durduran, küçülten ve hatta onu tedavi eden bir madde keşfettik bu çayda. Bu madde üzerindeki çalışmalar da devam ediyor" diye konuştu.

>KUTUSU 80 TL KİLOSU 4 BİN TL

>Beyaz çayı internetten satışa sürdüklerini anlatan İmdat Sütlüoğlu, "Beyaz çayı sadece Çaykur olarak E-ticaret aracılığıyla pazarlayacağız. Bayilerde ve marketlerde olmayacak bu ürün. Bu şekilde E–ticaret kanalı da açmış bulunduk. www.caykursatis.com adresinden beyaz çaya ulaşabilirsiniz. Ürün kargo ile teslim ediliyor. 20 gramlık kutularda da satış yapılıyor. Kutu fiyatını 80 TL, kilo fiyatını ise 4 bin TL olarak belirledik. Mücevher kutusu gibi ahşap bir ambalajda ve cam şişe içerisinde sunuyoruz. Şişeler de mühürlü " ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz