Görüş Bildir

Doğalgazda müjde

2015 yılı için doğalgazda konutların serbest tüketici limitini 100 binden 75 bin metreküpe düşürdü. Siteler talep birleştirerek istedikleri gaz şirketinden alım yapabilecek.

Doğalgazda müjde

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), perşembe günkü toplantısında, doğalgazda 2015 yılı serbest tüketici limitini yeniden belirledi. konutlarda, serbest tüketici sınırı 100 bin metreküpten, 75 bin metreküpe düştü. Buna göre yıllık 75 bin metreküp tüketimi olan konut ya da siteler, doğalgazını istediği bir tedarikçiden alabilecek.

Bir konut yılda yaklaşık 1.500-2000 metreküp civarında doğalgaz tüketiyor. Bu nedenle konutların tek başına serbest tüketici olması zor. Onun için sitelerin birlikte hareket etmesi gerekiyor.

SERBEST TÜKETİCİ

Nitekim EPDK kaynakları, sitelerin talep birleştirme yoluyla ‘serbest tüketici’ olabileceğini belirterek “Serbest tüketici limiti belirlenirken, tek sayaçtan ölçülen tüketim miktarı dikkate alınıyor. Bu koşulları yerine getiren siteler, serbest tüketici olarak istediği kaynaktan gazını pazarlık yoluyla alabilir”değerlendirmesinde bulunuyor.

Gazda, serbest tüketici olmak için dağıtım şirketinin otomasyon sistemine bağlanacak uzaktan erişim ekipmanlarının da tesis edilmesi geriyor. Söz konusu ekipmanın yaklaşık bedeli 2 bin 500 Euro dolayında.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi