Dolar kuru 2,5 TL'ye gidiyor

ABD doları TL karşısında rekor kırmaya devam ediyor. Merkez Bankası Başçı’nın açıklamalarından sonra önü durdurulamayan dolar tarihi zirve olan 2,4425’i gördü. Merkez Bankası’ndan olası bir faiz indiriminin doların yükselişinde etkili olduğu söylendi.

Dolar kuru 2,5 TL'ye gidiyor

Merkez Bankası'nın faiz indirimine gidilebileceği beklentisi ve dolardaki küresel değer kazancı ile dolar/TL, 2,4425'e kadar yükselerek zirveyi gördü. Güne 2,4130 seviyelerinden başlayan dolar, saat 17:00 itibariyle 2,4336 seviyelerinde işlem görüyor.

Haftanın son işlem gününde bankalararası piyasada dolar 2,44 TL'yi aştı.

Dolar dün de 2,42 TL'den işlem görmüştü.

Anadolu Ajansı'na konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise dolar kurunun yükselmesinin Türkiye'de faiz indirimi beklentileri üzerinde olumsuz bir etkisinin olmayacağını söyledi.

Merkez Bankası ise dolardaki yükselişin ardından yazılı bir açıklama yaparak "Yakın dönemde gözlediğimiz piyasa hareketleri Merkez Bankası'nın öngördüğü faiz indirim sürecinin temkin düzeyiyle uyumlu değildir. TCMB bütün politika araçlarını enflasyonda bu ay belirginleşecek düşüşün kalıcı olmasını sağlamak amacıyla kullanmaya devam edecektir" dedi.

Bilindiği gibi Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın 4 Şubat'ta Para Politikası Kurulu'nu (PPK) toplayarak faiz indirimi kararı alabileceğini söylemesi dolar kurunun TL karşısında aşırı değer kazanmasına neden olmuştu.

Başçı bunun için Ocak ayı enflasyonunun beklenenden çok (1 puanın üzerinde) düşmesi gerektiğini belirtmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz