Emekçiler söz sahibi olmalı

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, iş cinayetlerinin emekçilerin kendilerini ilgilendiren tüm konularda söz sahibi olması ile önlenebileceğini ifade etti.

Emekçiler söz sahibi olmalı

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, "3 Mart İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü"ne ilişkin İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, TMMOB Diyarbakır İKK Sekreteri Turan Kapan ile TMMOB'a bağlı odaların yöneticileri katıldı. TMMOB İKK adına açıklama yapan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Şube Başkanı Deniz Akdemir, işçi sağlığı ve iş güvenliğinin bütün çalışanları ilgilendirdiğini ve çalışma yaşamının temel unsurlarından biri olduğunu söyledi. Türkiye'de yaşanan iş cinayetlerinin en önemli nedeninin neoliberal ekonomi politikaları olduğuna dikkat çeken Akdemir, AKP iktidarının çalışma yaşamında uyguladığı esnek çalışma ve taşeronlaştırma politikaları ile işçilerin haklarını tamamen işverenlerin eline bırakıldığını belirtti.

>'Eylemsellikler içinde olacağız'                

>İş cinayetlerinin son bulması için emekçilerin kendilerini ilgilendiren tüm konularda söz sahibi olması gerektiğini vurgulayan Akdemir, "İş cinayetlerinin son bulması emekçilerin kendilerini ilgilendiren tüm konularda söz, yetki ve karar hakkının olduğu eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye ile mümkündür. Yaşamsal taleplerimizin gerçekleşmesi için emekçi sınıfının sendikaları ve meslek örgütleri olarak ortak irade ve eylemlilik içinde olduğumuzu duyuruyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz