Engellilerin 36 bin liralık hibe sevinci

Engelli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Kurtaslan, "(Kendi işlerini kuran engellilere 36 bin liraya kadar hibe verilmesi kararı) Engellilerin verilecek hibeyle çalışma hayatına katılacak olması harika bir durum, bizim de bütün amacımız engellileri hem iş hem de sosyal yaşama katılımlarını sağlamak"

Engellilerin 36 bin liralık hibe sevinci

 Engelli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Abdurrahman Kurtaslan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı, kendi işlerini kuran engellilere 36 bin liraya kadar hibe verilmesi karanını sevinçle karşıladıklarını söyledi.

> Kurtaslan, Başbakan Davutoğlu'nun engelli vatandaşlardan kendi işlerini kuranlara 36 bin liraya kadar hibe verilmesinin kararlaştırıldığı yönündeki açıklamasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

>Engellilere yönelik son dönemde güzel değişimlerin olduğunu vurgulayan Kurtaslan,"Engellilerin yapılacak hibeyle çalışma hayatına katılacak olması harika bir durum, bizim de bütün amacımız engellilerin hem iş hem de sosyal yaşama katılımlarını sağlamak. Bunun için atılan adımı olumlu karşılıyoruz" dedi.

>36 bin liralık hibe sevinci                                         

>Kurtaslan, engellilerin meslek edinmesinin çok önemli olduğunu dile getirerek, "AB projesi doğrultusunda engellileri birer ay süreyle anneleriyle yurt dışına göndereceğiz. Hem Romanya'da hem de Bulgaristan'da engellilerimiz var. Projeyle 2 engelli, 2 de refakatçi, 30 gün süreyle yurt dışına gidiyorlar, gezdikleri şehirde ilgi görüyorlar. Orada aktivitelere katılıyorlar. Biz de burada gururlanıyoruz" diye konuştu.

>Toplumsal olarak engellilere dönük çalışmalar da yapıldığını belirten Kurtaslan, "Örneğin, dernekler bünyelerinde engelli komisyonu kuruluyor. Son yıllarda Türkiye'de toplum, kamu ve özel kuruluşlar anlamında engellilere yönelik bir farkındalık oluştu. Herkes engelliler için bir şeyler yapmaya çalışıyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz