Görüş Bildir

Fiskobirlik, çikolata sektöründe iddialı

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) iştiraklerinden Entegre Fındık İşleme Tesisi (EFİT) AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ağca, FİSKOBİRLİK'in çikolata sektöründeki payını her önceki yıla oranla daha da yükseldiğini bildirdi.

Fiskobirlik, çikolata sektöründe iddialı

Ağca, birliğin tekrardan yapılandırma süreci çerçevesinde EFİT'te de anlayış ve pazar hedefi değişikliğine gidildiğini ifade etti.

EFİT'in klasik kakaolu fındık kreması ve fındık ezmesinin yanında butik çikolata imal etmeye yöneldiğini söyleyen Ağca, nihayet senelerde gerçekleşen yatırımlarla "FİSKOBİRLİK" markasının sektörde önemli gelişmeler gösterdiğini söyledi.

Birliğin, uluslararası çok büyük sermayeli firmalarla pazarda mücadele etmesinin mümkün olmadığına, böyle bir hedeflerinin de bulunmadığına işaret eden Ağca, "O uluslararası çok büyük sermayelerin yönlendirdiği firmalarla rekabet etmek çok fazla güç . Amacımız da bu değil esasen . Biz onların büyüklüğünü bir yerde kabul ediyoruz ancak ürettiğimiz ürünlerle de pazarda önemli bir yere sahip olma arzusundayız. FİSKOBİRLİK'in geçmişte tanımlanan görevlerinden sıyrılıp bir daha sektörde iyi yerlere gelmesini istiyoruz" diye belirtti.

Ağca, FİSKOBİRLİK'in butik çikolata sektöründe emin olduğunu, bunun için yeni yatırımlar ve ürünlere yöneldiklerini dile getirerek, "Kendi tarzımızda 'butik çikolata' diyebileceğimiz bir yapılanmaya gittik. Bunun için yeni yatırımlar yapıyoruz. Mevcut ürünlerimizin yanında yeni ürünler üzerinde Ar-Ge çalışmalarımız tamamlandı. 6-7 tür çikolata daha piyasaya sunacağız" dedi.

Birliğin çikolata sektöründeki payını her önceki sene daha da artırdığını ifade eden Ağca, "Birkaç sene öncesine göre çok fazla çok fazla iyiyiz. Yeni yatırımlarla da büyüyoruz. İnsanlar artık 'kaliteli çikolata nereden alırım' dediklerinde akıllarına 'FİSKOBİRLİK' markası da gelmeye başladı" ifadelerini kullandı.

"KENDİMİZİ YENİLEMEK ZORUNDAYIZ"

Levent Ağca, ürünlerin ambalaj yeniliği ile alakalı da proje başladıklarına işaret ederek, şunları söyledi:

"Ambalajlarda değişikliğe gidiyoruz. Yüzümüzü yenilemek zorundayız. Türkiye'deki son kullanıcı algısı değişiyor. Dönemsel olarak farklılıklar yaşanmakta. Ambalajlar satışta çok fazla önemli. İnsanlar daha albenisi olan ürünleri tercih ediyor. Biz de buradan yola çıkarak fındık ve butik çikolata ambalajlarımızı değiştireceğiz. Eylül ayında krema grubunda ise kendi tescilli ambalajlı ürünlerimiz satışa sunulacak."

Ağca, bal ile fındığın karışımından bir ürün yapımı için Ar-Ge çalışmaları başlattıklarını ifade ederek, "Buradaki bir problemimiz iki ürün arasındaki rutubet farkı. Bal ile fındık arasındaki rutubet farkı çok fazla yüksek. Bu konuda baldaki rutubet oranının belirgin seviyeye çekimi için bir üniversite ile ortak çalışma içine girdik. Şayet baldaki rutubet oranını fındığa yaklaştırabilirsek ürünümüzü piyasaya sunacağız. Ar-Ge çalışmalarımız sürüyor. Proje biraz vakit alacak" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi