Görüş Bildir

Fransa'da rekor işsizlik

Fransa'da yükselmeye devam eden işsizlikte kasım ayında yüzde 5,8 artışla yeni bir rekora ulaşıldı.

Fransa'da rekor işsizlik

Fransa İş ve İşçi Bulma Kurumu (Pole Emploi) verilerine göre, ülkede işsizlerin sayısı geçen yılın kasım ayına göre yüzde 5,8 artarak 3,49 milyona yükseldi. İşsizlerin sayısı ekim ayına göre yüzde 0,8 yükselerek 27 bin 400 arttı.

İşsizliğin artışı gençleri daha az etkilerken 25 yaş altındakilerde işsizlerin sayısı ekim ayına göre yüzde 0,5 artış gösterdi. Bu artış oranı 25 yaş üstündekilerde yüzde 1'i buldu.

Başbakan Manuel Valls, işsizlik rakamlarına şaşırmadığını belirterek, İş Kurumu verilerinden "iyi haberler" beklemediğini söyledi.

Çalışma Bakanlığından yapılan açıklamada ise 2015'te işsizlikle etkin bir mücadelenin yürütüleceği ve uzun süreli işsizliğin azaltılması için çalışmalar yapılacağı belirtildi.

Fransa İstatistik Kurumu (INSEE) tahminlerine göre ülkede 2014'in ilk yarısında yüzde 9,8 olarak gerçekleşen işsizliğin, 2015 yılının ilk yarısına kadar yüzde 10,2'ye çıkması bekleniyor.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, işsizliği düşüremediği takdirde 2017'de gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması için herhangi bir sebep kalmayacağını açıklamıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi