Görüş Bildir

Koç değişmedi

Diyarbakır Emlak Komisyoncuları Ve Müşavirleri Derneği Başkanlığı’na Mustafa Koç, bir kez daha seçildi.

Koç değişmedi

DİYARBAKIR- Diyarbakır Emlak Komisyoncuları Ve Müşavirleri Derneği’nin 3.Olağan Genel Kurulu yapıldı. Dernek binasında yapılan kongreye odaya kayıtlı olan esnaflar katıldı. Tek liste ile gidilen seçimde mevcüt başkan Mustafa Koç bir kez daha başkanlığa seçildi.

Kongrenin açılışında konuşan Diyarbakır Emlak Komisyoncuları Ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Koç, emlakçılığın ciddi bir meslek olduğunu, bu mesleği yapanların mesleğin saygınlığı için tutum ve davranışlarına özen göstermesi gerektiğini anlattı.

‘SADECE KOMİSYONCU DEĞİLİZ,DANIŞMANIZ’

 Koç, ”Müşteri haklarını korumak gizlilik esasına önem vermek ,kendimizi ve camiamızı sürekli eğiterek günün ve çağın koşullarına ayak uydurmak zorundayız. Emlakçılar sadece komisyoncu değil bir danışmandır.Yatırımcı ve paraya yön veren meslek grubudur.Yatırımcılar için hangi bölgenin gelişmekte olduğunu nerede imarın geçeceğini az çok emlakçılar tarafından tahmin edildiğini ve şunu unutmamak lazım arazi,arsa,ve konut stoğunu en iyi emlakçıların bildiğini belirtmek isterim.” dedi.

‘KORSAN EMLAKÇILAR ÖNÜMÜZÜ KESİYOR’

“Son zamanlarda   korsan emlakçılar,kapıcılar ve bazı sitelerdeki güvenlikçiler yüzünden bir çok meslektaşımız işyerlerini kapatmak zorunda kalmışlardır.” diyen Koç, ilgili kurumların bu sorunlara çözüm üretmesi gerektiğini ifade etti. Camiaya birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Koç, ” Birlik içinde hareket halinde olmadığımız   sürece mesleğimizde sorunlar daha fazla büyüyüp karşımıza çıkar.Bu sorunlar da bizi mutsuz eder ve insanların mesleğimize karşı daha kötü düşünmelerine sebep olur. Bu olumsuz durumlar içine düşmememiz için ilk önce birlikte olup birlikte hareket etmek zorundayız. Derneğimiz tüm üyelerimizin haklarını kollamak ve korumak üzere bu birliktelik ile yükselecek ve daha ileriye gidecektir.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi