Görüş Bildir

Küresel piyasalar, Fed üyelerinin açıklamalarını takip ediyor

Küresel piyasalar, ABD'de cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin açıklamaları ile dalgalı bir seyir izliyor.

Küresel piyasalar, Fed üyelerinin açıklamalarını takip ediyor

ABD'de cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde Fed üyelerinin açıklamaları ile 10 yıl vadeli tahvil faizleri ve dolar endeksinin yükselişi devam etti. Dün açıklanan ISM iş aktivitesi endeksinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından Dow Jones endeksi yüzde 0,26, S&P 500 endeksi yüzde 0,29 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,23 değer kazandı. Analistler, bugün açıklanacak verilerin ve Fed üyelerinin konuşmalarının takip edileceğini belirterek, Dow Jones endeksinde teknik olarak güçlenen 18.100 direncinin aşılıp aşılamayacağının da yön üzerinde belirleyici olacağını tahmin ediyor.

Avrupa tarafında dün açıklanan imalat sanayi satın alma yöneticileri endekslerinin (PMI) genel olarak beklentilerden iyi gelmesinin ardından pay piyasalarında yükselişler öne çıkarken, avro/dolar paritesi 1,1225'ten 1,1123'e geriledi. Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 1,44, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,36, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,70 yükseliş kaydetti.

Asya tarafında, Japonya piyasalarında resmi tatil nedeniyle işlem yapılmazken, Çin'de Şanghay endeksinin kapanışa yakın etkili olan kar satışları ile yüzde 2,68 değer kaybetmesi dikkati çekiyor.

Yurt içinde açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından döviz kurları ve faizlerdeki yükseliş eğiliminin devam etmesi dikkati çekerken, BIST 100 endeksi günü yatay bir seyirle 84.000 puanın hemen üzerinde tamamladı. Bugün açıklanacak reel efektif döviz kuru verisinin takip edileceğini ifade eden analistler, BIST 100 endeksinin 83.400 puanın üzerinde kalması durumunda 85.000 ve 85.500 dirençlerini tekrar deneyebileceğini tahmin ediyor.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

12.00 Avro Bölgesi mart ayı ÜFE

14.30 Türkiye, nisan ayı reel efektif döviz kuru

15.30 ABD, mart ayı dış ticaret dengesi

17.00 ABD, nisan ayı ISM hizmetler endeksi

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi