Görüş Bildir

Merkez'den dolara 50 milyonluk müdahale

ABD Dolarının Türk Lirası karşısında son günlerde aşırı değer kazanarak 2.52’leri görmesi Merkez Bankası’nı harekete geçirdi. Merkez Bankası, 50 milyon dolarlık döviz satım ihalesi gerçekleştirdi.

Merkez'den dolara 50 milyonluk müdahale

Son dönemde hareketli günler geçiren ABD Doları geçen hafta 2.5270 ile tarihi zirveyi görmüştü. Bugün ise 2.5060’ı gören dolar gün içinde en yüksek 2.5230’a kadar çıktı. Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi ise haftanın ilk işlem gününde yüzde 9,02'ye çıkarak yaklaşık 4 ayın en yüksek seviyesini gördü. Merkez Bankası günlük döviz satım ihalesinde tutarı 50 milyon dolar olarak belirledi.

 GEÇEN HAFTA SİNYALİ VERMİŞTİ

 Merkez Bankası cuma günü yaptığı açıklamada 40 milyon doların üzerinde günlük döviz satabileceğini açıklamıştı. Başçı'nın Cuma günü görevinin başında olduğunu açıklaması ve ardından döviz satım ihale tutarlarında değişiklik yapan bir adım atması, tarihi zirveyi gören dolar/TL'nin yönünü sınırlı da olsa aşağı çevirmesini sağlamıştı.

Dolar/TL geçen hafta bu endişelerle 2.5275 seviyesini test etmiş ancak TCMB adımları ve açıklamalarıyla yönünü çevirmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi