Muş’ta kadın çiftçilere eğitim

Muş’un Sungu beldesinde, kırsal alanda yaşayan ve çiftçilikle uğraşan kadınlara tarımsal, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri gibi konularda eğitimler verilmeye başlandı.

Muş’ta kadın çiftçilere eğitim

 Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bakanlığın bu yıl uygulamaya koyduğu 'Kırsal alanda yaşayan ve çiftçilik ile uğraşan kadınları tarımsal konularda, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri gibi konularda eğitmek ve kurumlar arası işbirliğini geliştirmek' amacıyla merkeze bağlı Sungu beldesinde çiftçi kadınlara eğitim vermeye başladı.

>Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nce imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde verilen eğitimler, 6 Mart 2015 tarihine kadar devam edecek.

>KADIN ÇİFTÇİLERE EĞİTİM                                      

>Sungu beldesi taziye evinde gerçekleştirilen eğitime Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, Sungu Belediye Başkanı Bedrettin Çetin, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Gündoğdu ve Koordinasyon Tarımsal Veriler Şube Müdürü Fuat Ay’ın yanı sıra yaklaşık 40 çiftçi kadın katıldı.

>Eğitim programına katılan Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, kadına yönelik şiddet hakkında kısa bir konuşma yaptı. Kadın çiftçi eğitiminde, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü teknik personellerinden Veteriner Hekim Ulviye Tasalı 'Ahır Hijyeni ve Mastitis' konusu hakkında sunum yaptı. 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' ve 'Kadına Yönelik Şiddet' konuları hakkında ise Aile Sosyal Politikalar Muş İl Müdürlüğü'nden sosyal hizmet uzmanı Sedat Tunç sunum yaptı.

>Eğitimlerin 5 gün süreceği ve katılımcılara sertifika verileceğini ifade eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu ise “Türkiye genelinde uygulanacak olan Kadın çiftçilerin eğitimi programına Muş ilimizde Sungu beldesinde başlanmıştır. Beş günlük eğitim sonrasında kadın çiftçilerimize valimizin de katılacağı program ile katılım belgesi verilecektir. İlk gün verilen konuların dışında, dört gün boyunca İklim Değişikliği ve Kadın, Girişimcilik, Liderlik ve Kadın, Kooperatifçilik ve Kadın, Sosyal Güvenlik ve Kadın, Sağım Teknikleri ve Sağım Hijyeni, Çiğ Süt Tüketimi Sakıncaları ve Brusella, Kişi Hak ve Özgürlükleri' konuları hakkında eğitim verilecektir.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz