Görüş Bildir

Renault'ta eyleme devam

Oyak Renault ve Tofaş'ta çalışan işçilerin ücret artışı isteğiyle başlattıkları ve üretimin durmasına neden olan eylem devam ediyor.

Renault'ta eyleme devam

Oyak Renault Fabrikası yetkilileri ile işçilerin seçtiği sözcüler veher iki tarafın avukatları arasında yapılan toplantıdan sonuç alınamadı. İşçiler sorun çözülene kadar eyleme devam kararı aldılar.

Renault işçileri adına açıklama yapan sözcülerden Ekrem Salım, görüşmenin olumsuz sonuçlandığını belirterek, çalışanların belirlediği ücretin baz alınıp prim adı altında kendilerine ödenmesini istediklerini söyledi. Salım şunları söyledi:
"Biz protokol istedik onlar taahhütnameye çevirdi. Beş gündür süren bu eylemde sürekli aynı şeyi yapıyorlar. Protokol olarak sunduğumuz evrakı taahhütnameye çevirip aynı şekilde geri dönüş yapıyorlar. Yani bunlar bu işin çözülmesinden değil, çözümsüzlükten yana. Biz onlara sürekli çözüm üreterek yaklaştık. Ama onlar bizim çözümlerimize, çözümsüzlükle yaklaştılar. Bundan sonraki süreçte kendileri oturup bir karar verecekler. Ya MESS ile yola devam diyecekler ya da MESS'ten ayrılıp tekrar bizim varlığımızı kabul edecekler.''

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi