'Samsun İnşaat Fuarı' 02-05 Nisan tarihlerinde açılıyor

Samsun Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, 02-05 Nisan tarihleri arasında Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılacak olan 'Samsun İnşaat Fuarı'nın önemine değinerek, Samsun'un geçmişte fuarı ile tanınan bir şehir olduğunu belirterek, "Kentimiz şimdi fuarcılığı daha bilimsel olarak daha iyi ve modern bir şekilde canlandırmak istiyor" dedi.

'Samsun İnşaat Fuarı' 02-05 Nisan tarihlerinde açılıyor
Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde 02-05 Nisan 2015 tarihleri arasında açık olacak 'Samsun İnşaat Fuarı'nın, tanıtım toplantısı Sheraton Otel'de düzenlendi. Toplantıya, Vali Vekili Faruk Necmi Kurt,Tüyap Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu,Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Tüyap Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz katıldı.Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezi Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu, Mimarlar Odası, Makine Mühendisleri Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası işbirliğinde, 'Samsun İnşaat Yapı, İnşat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı'nın kapıları 02-05 Nisan 2015 tarihlerinde açılacak.
Düzenlenen tanıtım toplantısında fuarla ilgili bilgi veren Tüyap Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "2015 yılında Tüyap Samsun Fuarları, Samsun İnşaat Fuarı ile başlıyor. Samsun İnşaat Fuarı'nda sektörün önde gelen üretici ve ithalatçı markalar yerini almıştır. 174 markanın katılımı ile Samsun’da gerçekleşecek fuar, Samsun başta olmak üzere tüm bölge yatırımlarına yön verecek ve sektörün bölgedeki ticari hacmini artıracak bir fuar olacaktır. Katılımcı ve ziyaretçiler ikili iş görüşmeleri yaparak, yapıdaki yenilikleri görme fırsatı bulacaklardır. Ayrıca tadilat, yenileme ve dekorasyon konularında da yeni firmalarla buluşma olanağına sahip olacaklardır.Yurt içinden ve yurt dışından binlerce ziyaretçimizin bu fuarımızı ziyaret etmesini bekliyoruz. 40'a yakın şehirden inşaat sektöründe faaliyette bulunan firmalar, inşaat mühendisleri, mimarlar, belediyeler ve kamu kurumları, turizm firmalarının, eğitim kurumlannın satın almacıları, gayrimenkul firmaları ve halkımızın fuarı ziyaret etmeleri beklenmektedir" dedi.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise Samsun'un gelişmişlik bakımından çok önemli özelliklere sahip bir kent olduğunu ifade ederek, "Bizler Samsun'un turizm kenti olmasını da arzu ediyoruz. İlimiz 30-35 yıl öncesinde bir fuar şehriydi. Bu fuar sayesinde bölgede ve ilimizde büyük bir ekonomik canlılık olurdu. Biz Samsun'a bu fuar şehri özelliğini tekrar kazandırmak adına Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Üniversitemiz ve Ticaret Borsamızla birlikte ile el ele vererek kentimize bir fuar ve kongre merkezi kazandırdık.Bu fuar merkezimiz sayesinde bölgemizde ve ilimizde üretilen ürünleri tüm dünyaya tanıtıyoruz. Biz bu fuar organizasyonlarının ilimize çok önemli kazanımlar katacağına inanıyoruz. Fuarın düzenlenmesine katkısı olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Samsun Vali Vekili Faruk Necmi Kurt da şehrin kaybettiği fuarcılığı yeniden bulmaya çalıştığını dile getirdi. Samsun gerçekten geçmişte fuarı ile tanınan bir şehir olduğunu kaydeden Vali Vekili Kurt, "Şu anda bulunduğumuz sahilde tüm bölgeye hitap eden çok güzel bir fuar alanımız vardı. Çevremizdeki şehirlerde yaşayan insanlar fuar zamanını takip edip, Samsun Fuarı'na gelmek için program yaparlar ve bu vesile ile ilimizi ziyaret ederlerdi. Bu geçmişte yaşanan ilimiz için çok güzel bir olaydı. Fakat sonraki yıllarda Samsun bu özelliğini kaybetti.Samsun şimdi fuarcılığı daha bilimsel olarak daha iyi ve modern bir şekilde canlandırmak istiyor. Bunda da başarılı oldu. Tekkeköy İlçemizde açılan fuar ve kongre merkezimizde bunun çok önemli bir adımıdır. Burada ilk fuar geçtiğimiz yılın son aylarında 'Samsun Oto Show Fuarı' olarak açılmıştı. Oradaki büyük ilgiden ilimizle ilgili büyük bir eksikliğin giderildiğini görmüş olduk. Yaklaşık 100 bin kişi Samsun Oto Show Fuarı’nı ziyaret etti" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz