Görüş Bildir

Sıkıntılar gideriliyor

DİSKİ Genel Müdürlüğümüz, AB IPA Projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla ortaklaşa yürüttüğü “Diyarbakır Yağmursuyu Drenaj Sistemleri ve Atık Su Kolektörlerinin Rehabilitasyonu Projesi” kapsamında Galeria önünde yürüttüğü inşaat çalışmasının seyri hakkında bilgi verdi.

Sıkıntılar gideriliyor

 DİSKİ açıklamasında, projenin kentte yağıştan dolayı oluşacak su baskınlarının önüne geçmek amacıyla geliştirildiğine, yağmursuyu sisteminin atık su toplama sisteminden ayrılarak atık su tesisine gönderileceğini, böylece kentte her yağıştan sonra oluşan görüntülerin yaşanmayacağına dikkat çekildi.

>Yağmursuyu şebekesi inşaatının belli bir program doğrultusunda kentin değişik noktalarında yürütüldüğüne dikkat çekilen açıklama, projenin inşaat çalışmalarına Eylül 2014’te başlandığı Haziran 2015’te tüm çalışmaların tamamlanacağı hatırlatıldı. Kent genelinde 67 kilometre yağmursuyu kanalı yapımının devam ettiğine işaret edilen açıklamada, Galeria önündeki çalışmanın seyri hakkında bilgi verildi.

>Tünel nedeniyle çalışmalar durdu >

>Galeria önündeki çalışmanın Fiskaya’dan Rızvanağa’ya kadar oluşturulan hat kapsamında yürütüldüğü vurgulanan açıklamada, çalışmanın neden durduğuna ilişkin şu bilgi paylaşıldı: “Söz konusu hat çalışması yürütülürken orduevi kesiminde 1970’lerde inşa edilmiş bir tünelle karşılaşıldı. Askeriyeye ait olan bu tünel nedeniyle çalışmalar durdu. Askeriye, güvenlik sebebiyle tünelin iki ucu kapatılmadan imalata devam edilemeyeceğini söyledi. Bunun üzerine tünelin iki ucu kapatıldı, tam ortasından kırıldı. Tünel, sert demirli beton olduğundan dolayı işlemler ciddi zaman aldı. 3 gün önce tamamlandı. Gecikmenin temel sebebi budur. Şimdi üstü asfaltlanacak. Ardından çalışma belediye önünden bir sonraki kavşağa kadar kayacak. Halkımıza duyurulur.”

>

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi