TOKİ Lojmanları Sahiplerini Buldu

Dicle Üniversitesi (DÜ) yerleşkesinde yer alan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) yaptırılan 120 lojman sahibini buldu.

TOKİ Lojmanları Sahiplerini Buldu

Şenay PEKTANÇ

DİYARBAKIR-TOKİ'ye yaptırılan 120 lojmanın akademik unvan ve puan sırasına göre dağıtımı yapıldı. Kamu Konutları Yönetmeliği'ne ve Dicle Üniversitesi Lojman Yönergesi çerçevesinde puanlama sistemine göre dağıtımın yapıldığını söyleyen DÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, en yüksek puandan başlayarak, kişinin, tercih ettiği daireye yerleştirildiğini ifade etti.

KONUTLAR DAĞITILDI

Prof. Dr. Eyigün, "Geçtiğimiz beş yıl içerisinde olduğu gibi, bu yılda konut dağıtımının oldukça adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirildi. 3 yıl Dicle Üniversitesi lojmanlarında oturanlar, unvan değişikliğinden dolayı daha erken bir tarihte başvuranlar veya daha önce lojmanlarda hiç oturmayanlar başvuruda bulundu. Boşalan lojmanlara ikinci bir duyuruya çıkılmadan, puanlama sistemine göre yerleştirme yapılacak. Lojman dağıtımlarının adil bir şekilde, şeffaf ve demokratik bir ortamda gerçekleştirildi. Aynı duyarlılıkla idari personele de lojman tahsisinin yapılacak" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz