Turkcell 5 yıl sonra toplandı, ortakları ihya oldu

Turkcell'in dün yeni Genel Müdür atamasından sonra bugün yapılan genel kurulda 2010 yılı temettü ödemesi kabul edildi.

Turkcell 5 yıl sonra toplandı, ortakları ihya oldu

Bugün yapılan Turkcell Genel Kurulu'nun açılış konuşmasını Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça yaptı.

Genel Kurul'da 2010, 2011, 2012, 2013 ve 2014 hesap dönemine ilişkin faaliyet raporlarının okunarak, kâr dağıtımı karara bağlandı ve 2010 yılı temettü ödemesi kabul edildi.

İsveçli telekom şirketi TeliaSonera tarafından bu sabah yayımlanan bültene göre, Turkcell'de yüzde 51 paya sahip olan Turkcell Holding'deki ortaklar temettü teklifi üzerinde anlaştı.

Alfa Group tarafından yapılan açıklamada, "Bu anlaşma Turkcell'i ilgilendiren durumların iyileştirilmesine yönelik atılmış ilk olumlu adımdır ve ümit ediyoruz ki söz konusu kilitlenme durumu kısa sürede aşılıp kurumsal yönetişim geri kazanılabilecek, Türk hükümeti Türk şirketlerindeki yabancı yatırımcılara kucak açabilecektir" denildi.

Turkcell'de hissedarlar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 2011 yılından bu yana genel kurul toplantısı yapılamıyor ve 2010 yılından bu yana biriken temettü dağıtılamıyordu.

Turkcell'de TeliaSonera'nın doğrudan ve dolaylı yoldan yüzde 37.3, Çukurova Grubu'nun yüzde 13.76, Alfa Grubu'nun telekom varlıklarını yöneten Altimo'nun ise yüzde 13.22 hissesi bulunuyor. Şirketin hisselerinin yüzde 35.88'i ise halka açık.

TeliaSonera'nın açıklamasında, Turkcell Holding oylarıyla gerekli çoğunluğun sağlanabildiğine dikkat çekilerek temettü teklifinin kabul edilmesinin beklendiği ifade edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz