Yeşil Fasulye ve Nar uçtu

Gün geçmiyor ki meyve-sebzeye zam gelmesin. Kar yağışı Şubat ayında sebze ve meyveyi de vurdu, fiyatlar tavan yaptı. Yeşil Fasulye 26 TL, Nar 6 TL oldu.

Yeşil Fasulye ve Nar uçtu

 Türkiye genelinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Şubat ayında sebze ve  meyve fiyatları tavanı gördü,  ay başında kilosu 15 TL olan Taze Fasulyenin fiyatı 26 TL’ye kadar çıktı, zam şampiyonu ise Nar oldu, Narda Yüzde 100’lük bir zam gerçekleşmiş oldu.

>Şubat ayında kilosu 8,5 TL olan patlıcanın bu ay 10 TL’ye kadar yükselmesiyle birlikte, sakız kabağın 6,5 TL olan fiyatı ise değişmemiş oldu. Salatalık da fiyatını korudu.

>FİYATI DÜŞENLER

>Zam’ın karşısında tabii fiyatı düşen sebzeler de var. Mart ayında Çarliston, Dolmalık ve Sivri Biberin fiyatı düştü. Dolma biber 5 TL’ye Çarliston Biber 4 TL’ye, Sivri Biber ise 4 TL’ye düştü. Bunların yanında domatesin de fiyatı 3,5 TL’ye kadar düştü.

>NARIN FİYATI YÜZDE 100 ARTTI

>Sebze meyvedeki zamlar en çok meyveye yansıdı, Nar 3 TL’den 6 TL’ye yükselerek %100’lük bir zamma ulaştı, Armut ise 6,5 TL’ye yükselerek Yüzde 85’lik zamma ulaşmış oldu.

>Ayva 7 TL’den 9 TL’ye, Muz 6 TL’den 7 TL’ye, Portakal ise 2 TL’ye yükseldi.

Kaynak: Diyarbakır Söz