Görüş Bildir

İmza atıldı

DİSK/Genel-İş Diyarbakır 2 No’lu Şube ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alımı yaptığı Mar-Nus Temizlik Şirketi ile Öz-Görkem Sosyal Hizmetler Limited Şirketi arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.

İmza atıldı

>DİSK/Genel-İş Sendikası ile ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alımı yaptığı Mar-Nus Temizlik Şirketi ile Öz-Görkem Sosyal Hizmetler Limited Şirketi arasında imzalanan TİS’e DİSK/Genel-İş Diyarbakır 2 No’lu Şube Başkanı Ramazan Kızıltepe, Şube Sekreteri Pelda Arşimet, Şube Mali Sekreteri Mehmet Pirinçcioğlu, Şube Örgütlenme Sekreteri Ahmet Okkan ile Mar-Nus ve Öz-Görkem şirketlerini temsilen Erol Kızıltoprak katıldı.

>TİS İMZALANDI

>31 Temmuz 2015 tarihine kadar yürürlükte olacak TİS’e göre, çocuğunu okutmayan, çocuk yaşta evliliğe zorlayan, eşine şiddet uygulayan çalışan ile çok eşlilik yapan çalışana yevmiye kesintisinden işten çıkarmaya kadar her türlü yaptırımın uygulanacak.

>Sözleşmeye göre, işçilere, kullandıkları araçlar gözetilerek maaşlarına asgari ücret yüzde 45-100 fazlası, mesai, yol, yemek olmak üzere, günlük süt ile giyim ve koruyucu eşya da ayrıca verilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi