Görüş Bildir

..Ve Ensarioğlu!

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için kararını verdi; Galip Ensarioğlu. Başbakan, bugün grup toplantısında açıklayacak.

..Ve Ensarioğlu!

 AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için sürpriz isim belirledi. Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Büyükşehir belediye Başkan adaylığı önceki günkü, Parti içi zirvede karara bağlanırken, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Parti grup toplantısında, 5'i büyükşehir 10 il beledilye başkan adayıyla birlikte, açıklayacak.

VE ENSARİOĞLU

Diyarbakır kamuoyunun günlerdir merakla beklediği, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı, önceki gün akşam "sürpriz" bir isimde, Parti kurmayları ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan karar kıldı. Uzun yıllar Doğru Yol Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı görevinde bulunen, bir dönem Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevini yaptıktan sonra, Kürt sorunun çözümüne yönelik farklı çıkışlarıyla dikkatleri üzerine çeken ve Başbakan Erdoğan'ın istemiyle, AK Parti'ye katılarak Milletvekili seçilen Galip Ensarioğlu, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Belediye Başkanlığı seçimleri için yarışacak.

BUGÜN AÇIKLANACAK

Ensarioğlu'nun adaylığını bugün Başbakan Erdoğan, Partisinin grup toplantısında, 5'i büyükşehir olmak üzere 10 İlin Belediye Başkan adaylarıyla birlikte, kamuoyuna açıklayacak. İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve Ak Parti eski Milletvekili Abdurrahman Kurt'un isimlerinin konuşulduğu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığında, Ensarioğlu'nda karar kılınması olumlu bulundu.

BEŞ İLÇEYE ATAMA

Öte yandan, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı, aday adaylık sürecinde istifa eden 5 İlçe Başkanlığına yeni atamalar yaptı.

Atanan başkanlar, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak seçimlere kadar İlçelerde görev yapacak. Ak Parti Sur İlçe Başkanlığı'na İl Başkan Yardımcısı Ahmet Ay atanırken, Eğil İlçe Başkanlığına Yunus Meşe, Ergani İlçe Başkanlığına Bayram Kaya, Hani İlçe Başkanlığına Abdullah Topkaya, Kocaköy İlçe Başkanlığı'na Veysi Yazgan atandı.

BATMAN'A EKMEN

AK Parti'nin Güneydoğu'da dikkat çeken illerinden biri olan Batman için de, sürpriz yaptı. Bir önceki dönem AK Parti Batman Milletvekilliği görevini yapan ve Çözüm sürecine ilişkin hükümetin oluşturduğu Akil Adamlar heyetinde yer alan, Mehmet Emin Ekmen'i Batman Belediye Başkan adayı olarak belirlendi.

DİĞER İLLERİN ADAYI

Başbakan Erdoğan'ın bugün açıklayacağı diğer Büyükşehir ve İl Belediye Başkan adayları şu isimlerden oluşuyor.

Hatay: Sadullah Ergin, Diyarbakır : Galip Ensarioğlu, Şanlıurfa: Celalettin Güvenç, Batman: Mehmet Emin Ekmen, Bayburt: Mete Memiş

Erzurum: Mehmet Sekmen, Van : Osman Nuri Gülaçar, Ardahan:Faruk Köksoy, Samsun: Yusuf Ziya Yılmaz, Iğdır: Mustafa Buluş, Hakkari: Osman Kızılban.

BDP'DE KIŞANAK

Öte yandan, Barış ve Demokrasi Partisinde Diyarbakır için Güldan Kışanak'ın adı kesin aday olarak konuşulurken, henüz resmi açıklamanın yapılmayışı dikkat çekiyor. Yenişehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı ön seçiminde yaşanan şaibeyle ilgili soruşturmanun sonucu da kamuoyuna açıklanmadı. Parti Belediye Meclis ve İl Genel Meclis Üyeliği için, bir kez daha başvuru süresini uzattı.

Parti Merkezinin il başkanlıklarına gönderdiği genelgede, daha önce il ve belediye meclis üyeliği başvuru süresinin 10 Ekim 30 Kasım tarihleri yapılacağı duyurulmuştu. Genelgede Merkezi Seçim Komisyonu'nun gelen talepleri değerlendirdiği ve bu talepler doğrultusunda son başvuru süresinin 20 Aralık tarihine kadar uzatıldığı belirtildi. Söz konusu genelgede şunlar yer aldı: "İl Genel ve Belediye Meclis Üyeliklerinin tespitinde % 40 cinsiyet kotası uygulanacaktır. İl Genel ve Belediye Meclis Üyelik başvurusunda alınan 750 TL’lik başvuru ücretinin kadın ve engeli aday adaylarından alınmayacaktır."

HÜDA-PAR 19 ARALIKTA!

Buarada, mahalli seçimlerle ilkez "seçim arenasında" boy gösterecek olan HÜDA-PAR'da yoğun bir çalışma içerisinde bulunurken, Belediye Başkan Adaylarını, 19 Aralıkta kamuoyuna açıklayacak.

HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Gerek Diyarbakır olsun gerekse bölge genelinde seçimlere hazırlandıklarını belirten Yılmaz, yerel seçimlere gireceklerini ve iddialı olduklarını kaydetti. Yılmaz, "19 Aralık'ta partimizin kuruluş yıldönümü münasebetiyle Diyarbakır Seyrantepe Kapalı Spor Salonu'nda düzenleyeceğimiz bir etkinlikle bir kutlama düzenleyeceğiz. Kutlamada Diyarbakır ve ilçelerinde belediye başkan adayı arkadaşlarımızı halka tanıtacağız" dedi.

TİLLO BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı. Suay, AK Parti Genel Merkezi'nin talimatıyla belediye başkan adaylığı için 2012 yılından bu yana yürüttüğü İl Milli Eğitim Müdürülüğü görevinden istifa ettiğini belirtti. Suay, şöyle konuştu: "12 yıldır İl Milli Eğitim Müdürlüğünde idareci olarak görev yapıyorum. Son 1 yıldır İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürütüyorum. AK Parti Genel Merkezi'nin talimatıyla görevimden istifa ettim. Tillo Belediye Başkanlığına aday adayı olmak üzere dün itibariyle istifa dilekçemi sundum" Bununla birlikte, Siirt Valiliğinin, Suay'ın istifasıyla boşalan İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine vekaleten bir isim ataması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi