Görüş Bildir

14 yaşındaki kuzene tacavüze 17.5 yıl hapis

Diyarbakır'da 2011 yılında 14 yaşındaki kuzeni Z.Y.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Ö.Y., 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanığın tutuklanması için yakalama kararı çıkarttı.

14 yaşındaki kuzene tacavüze 17.5 yıl hapis

 Diyarbakır'da 2001 yılının Ekim ayında 19 yaşındaki olan Ö.Y., iddiaya göre aynı binada oturdukları amcasının evine giderek, odadan çıkmaya çalışan 14 yaşındaki kuzeni Z.Y.'yi yere düşürdü. Daha sonra odanın kapısına yaslanan şüpheli, odadan çıkmasına izin vermediği kuzeninin kıyafetlerini çıkararak zorla tecavüz etti.

>Şüphelinin tecavüz sırasında bağırıp yardım isteyen 14 yaşındaki mağduru dövdüğünü ve boynunu sıktığını belirten savcı, daha sonra da mağdura, "Bu olaydan kimseye söz edersen seni öldürürüm" dediğini kaydetti. Mağdurun olayı ailesine anlatması üzerine Ö.Y., tutuklandı. Olaydan sonra hastaneye sevk edilen mağdurun vücudunun değişik yerlerinde şişlik ve morarma görülürken, alınan raporuna göre mağdurun kızlık zarında 24 saat içinde oluşmuş taze kanamalı yırtık tespit edildi. Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen Z.Y.'nin maruz kaldığı cinsel istismardan dolayı ruh sağlığının da bozulduğu belirtildi. 

>SAVCI 43 YIL İSTEDİ

>Hazırlanan iddianamede dlay yeri inceleme raporuna göre olayın yaşandığı evin bir çok yerinde kan lekeleri tespit edildiğini belirten savcı, sanık Ö.Y.'nin 'Beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Cinsel amaçlı çocuğu hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 43 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. >

>'BAŞKASIYLA İLİŞKİYE GİRMİŞ'

>Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan tutuklu sanık Ö.Y. savunmasında mağdurun kendisine iftira attığını öne sürdü. Ö.Y., "Bence başka bir kişi ile ilişkiye girmiş. Töreden korktuğu için suçu benim üzerime attı. Kesinlikle bu suçu işlemedim. İşleseydim evlenmeyi kabul ederdim. Amcamın kızıdır, namusumdur" dedi.

>17 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

>Sanık, Ö.Y., 1 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Davanın karar duruşmasında esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanığın tecavüz iddialarına ilişkin ifadesine itibar edilmemesini belirterek, cezalandırılmasını istedi. Davayı karara bağlayan mahkeme sanık Ö.Y.'yi 'Beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Cinsel amaçlı çocuğu hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın kaçabileceğini dikkate alan mahkeme Ö.Y.'nin tutuklanması için yakalama kararı çıkardı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi