4 PKK'lı tutuklandı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde adam kaçırmak istedikleri iddiasıyla gözaltına alınan PKK'nın şehirlerdeki gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDGH) mensubu 4 kişi tutuklandı.

4 PKK'lı tutuklandı

DİYARBAKIR-PKK'nın şehirlerdeki gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne YDGH bağlı kişilerin ilçede adam kaçırmaya teşebbüs ettiğiyle ilgili ihbar alan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla polis bir süre önce operasyon başlattı. Operasyon kapsamında adı açıklanmayan bir kişiyi kaçırmaya çalıştıkları gerekçesiyle M.B, M.Ş.D, M.Ş.Y ve 18 yaşından küçük İ.D'nin gözaltına alındı.

DÖRT KİŞİ TUTUKLANDI

Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde 48 saatlik sorgulamalarının ardından Silvan Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen 4 kişi savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Şüpheliler M.B, M.Ş.D, M.Ş.Y. ve İ.D. terör amaçlı birden fazla kişi ile birlikte 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahla yağma ve tehdit, silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili olarak 2 kişinin de arandığı bildirildi.

İlçede toplanan bir grup, tutuklamaları protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Gazi caddesinde başlayan yürüyüş Tekel Mahallesi üzerinden Feridun Mahallesine kadar devam etti. Yürüyüş sırasında sloganlar atıldı. Grup daha sonra dağıldı.

VALİLİKTEN FİLİTRE İDDİASI

Batman Valiliği'nden açıklama

- Batman Valiliği, internet kafelere filtre programı konulmak suretiyle muhalif internet sitelerinin engellendiği yönündeki haberleri yalanladı.

BATMAN  - Batman Valiliği, valilik talimatıyla internet kafelere filtre programı konulmak suretiyle muhalif internet sitelerini engellendiği yönündeki haberlerin gerçekleri yansıtmadığını belirtti.

Valilik'ten yapılan açıklamada, bazı internet haber sitelerinde yapılan haberlerde "Batman Valiliği talimatı ile internet kafelere filtre programı konulmak suretiyle muhalif internet sitelerinin yasaklandığı" şeklinde yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

SÖZ KONUSU DEĞİL

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Valiliğimiz tarafından, internet toplu kullanım sağlayıcılarına 'İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik' uyarınca gerek izin belgesi verilmesi ve gerekse de denetlenmeleri sırasında yönetmeliğin 5'inci maddesinde belirlenen yükümlülük ve 9'uncu maddesindeki uyulması istenen kurallar dışında herhangi bir zorunluluk getirilmemektedir. Bahsi geçen haberler gerçeği yansıtmamaktadır."

Kaynak: Diyarbakır Söz