63 KİŞİ İFADE VERDİ!

Batman'da 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nde yapılmak istenen ve polisin müdahalesi ile son bulan yürüyüşte yaklaşık 63 kişi hakkında toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmekten soruşturma başlatıldı.

63 KİŞİ İFADE VERDİ!

BATMAN-Soruşturma kapsamında 63 kişi ifade vermek üzere Batman Emniyet Müdürlüğü'ne çağrıldı. BDP Batman İl Eşbaşkanları Saadet Becerikli, Şehmus Aslan, Merkez İlçe Başkanı Şerif Çakar, Belediye Başkanvekili Serhat Temel, parti yöneticileri ve belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 63 kişi toplu bir şekilde ifade vermek için BDP Batman il binası önünden Emniyet Müdürlüğü'ne kadar yürüdü. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 63 kişi Türkçe bildiklerini ancak ifadelerini Kürtçe vereceklerini belirtti.

ERKEKLER SORUŞTURMALIK OLDU

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle, Batman Demokratik Özgür Kadın Hareketi tarafından yapılmak istenen yürüyüşe polis müdahale etmişti.

Kadınlara destek veren STK temsilcileri de soruşturmadan nasibini aldı. Kadınların yaptığı yürüyüşe destek verdikleri gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatılan 63 kişiden 48'i erkek, 15'i ise bayan.

Kaynak: Diyarbakır Söz