Adayların ilk sınavı!

25 dönem Milletvekili adaylarını belirlemek için AK Parti dün, ülke genelinde olduğu gibi Diyarbakır'da temayül yoklaması yapıldı. Katılımın yüksek ancak sonucların kamuoyuna açıklanmadığı temayül sonrası gözler mülakat tarihine çevrildi.

Adayların  ilk sınavı!

 Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır il teşkilatı tarafından 25. dönem milletvekili adaylarının belirlenmesi için temayül yoklaması yapıldı.  AK Parti Genel Sekreteri İpek, "Halkın içinde dolaştığımızda, silahların sonsuza kadar susması ile ilgili yapılan açıklamalardan memnun olduklarını, umutlarının çok daha büyüdüğünü ve gözlerindeki sevinci gördük" dedi.

>TEMAYÜL YOKLAMASI

>Aday adaylarının belirlenmesi için yapılan temayül yoklaması sabah saat 10’da başladı. Çok sayıda partilinin katıldığı temayül yoklaması Yenişehir ilçesinde bulunan Seyrantepe Spor Salonu'nda yapıldı. Temayül yoklamasına, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, AK Parti Genel Merkez MKYK üyeleri, 25. dönem milletvekili aday adayları, delegeler ve çok sayıda partili katıldı.

>DEMOKRASİ ŞÖLENİ

>Temayül yoklamasında konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Diyarbakır demokrasi şöleninin söz konusu olduğunu söyledi. Akar, “Zafer yürüyüşünü Diyarbakır’dan başlatıyoruz. 7 Haziran 2015’te Diyarbakır’da sandıklar açıldığında Allah'ın izni ile AK Parti’nin zaferini ilan edeceğiz. Bugün yapılacak olan temayül yoklamasında aday adaylarının belirlenmesi için değerlendirilecek etkenlerden birisidir. Birkaç faktör dikkate alınarak adaylarımız tespit edilecektir. Bu tespit genel merkez tarafından yapılacaktır. Çünkü AK Parti Genel Merkezi ile milletvekili adayları belirlenecektir. Bugün Diyarbakır’ın çeşitli ilçelerinde merkezinden ve partililer burada temayül yoklamasında bulunmaktadır. Bizde il yönetimi olarak bütün aday adaylarına eşit mesafedeyiz. Hepsine başarılar diliyorum. Diyarbakır için ve partimiz için hayırlı olsun” dedi.

>ANLAMLI GÜNDE GELDİK

>AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Diyarbakır'da AK Parti milletvekili aday adaylığı için rekor bir müracaatın olduğunu belirterek, en yoğun başvurunun bu seçimde olduğunu kaydetti. PKK'ya silah bırakma çağrısına değinen İpek, şunları kaydetti: "Çok anlamlı bir güne denk geldi. Biz de dün Diyarbakır'a gelmiştik. Halkın içinde dolaştığımızda silahların sonsuza kadar susmasıyla ilgili yapılan açıklamalardan memnun olduklarını, umutlarının çok daha büyüdüğünü ve gözlerindeki sevinci gördük. Bütün problemlerin demokrasi yoluyla çözülmesi ve problemlerin kendi seçtikleri kişilerin marifetleriyle çözülmesi ile ilgili Diyarbakır halkından çok yoğun bir istek ve arzu gördük."

>KADIN MİLLETVEKİLİ SAYISI

>İpek, seçilme yaşını 25'e düşürdüklerini kaydederek, 25 ile 30 yaş arasında parlamentoda görev yapan arkadaşlarının başarıyla görevlerini yerine getirdiğini vurguladı. Kadın temsilci sayısını da artıracaklarını işaret eden İpek, "Hem başörtülü hem de başı açık olan kadın milletvekili sayımız artacak. Her kesimin temsil edildiği ve parlamentonun sağlıklı işleyeceği çeşitli meslek gruplarından oluşan bir parlamento oluşturmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

>SONUÇLARI AÇIKLANMADI

>Saat 16.00'da sona eren temayül yoklaması sonrası yapılan sayım sonuçları, Parti Genel Merkezinin direktifleri doğrultusunda, basına açıklanmadı. Sonuçların açıklanmaması Aday adayları arasında da tepki gördü. Sonuçlar Genel Merkez'e aktarılırken, aday adayları için gözler bu kez, Parti Genel Merkezinde yapılacak olan mülakata çevrildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz