Görüş Bildir

Ankara saldırısı Tunceli’de protesto edildi

Ankara'da düzenlenen ve 86 kişinin öldüğü bombalı saldırı, Tunceli, Bingöl, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde yürüyüş ve oturma eylemleriyle protesto edildi.

Ankara saldırısı Tunceli’de protesto edildi

Tunceli'de aralarında HDP milletvekilleri Ali Can Öncü, Edibe Şahin, Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul'un da bulunduğu yaklaşık 4 bin kişi Sanat Sokak üzerinde toplanıp sloganlar atarak yürüdükleri Cumhuriyet Meydanı'nda caddeyi çift taraflı trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı. Yaklaşık 30 dakika süren eylemin ardından konuşan HDP İl Başkanı Özge Perihan Hoşoğlu bir konuşma yaptı. Grup konuşmaların ardından Seyit Rıza Meydanı'na yürüdükten sonra dağıldı.

BİNGÖL'DE GERGİNLİK

Bingöl'de bazı sendika üyeleri öncülüğünde Dörtyol Mevkii'nde Saat Kulesi önünde oturma eyleminde bulunarak Ankara'daki canlı bombalı saldırı protesto edildi. Eğitim-Sen Şube Başkanı Metin Kılıç, saldırıyı nefretle kınadığını belirterek, "Bugün barışa kim yanaşmıyorsa bizce katliamı o yapmıştır. Ne zaman ülkede yaşayan gruplar, Türkler, Kürtler, Çerkezler bir araya gelip dayanışma gösterdiğinde bu saldırılar ve ölümler yaşanmaktadır. Bugün yaşanan katliamı kim yaptı sorusunun başka bir cevabı da vardır. Türkler ve Kürtlerin bir araya gelmesi, bugün kimi rahatsız ediyor? Bu ülkede halkların bir araya gelmesine engel olanlar, herkesin ölmesini istiyorlar. Bu barış çağrısını halklar yaptı. Artık kimse ölmesin diyenler yaptı. Herkesin eşit ve özgür yaşamasını talep eden insanlar yaptı. Buna karşılık katliamı kimler yaptı? Halkların bir arada olmasına tahammülü olmayanlar yaptı" dedi.

Oturma eylemi yapan grubun, 'Katil devlet' sloganı atması üzerine bir kişi, 'Devlet katil değildir' diye bağıranca kısa süreli gerginlik yaşandı. Bölgede önlem alan polis, bu kişiyi uzaklaştırdı.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde KESK bileşenleri Ankara'daki saldırıyı protesto etmek için Barış Parkı'nda oturma eylemi düzenledi. KESK dönem sözcüsü Kadri Baysal, barışın bombalandığını belirterek, "Ateşkesin ilan edilmesini beklediğimiz bu günde, barışı haykırdığımız bugünde, savaşta ısrar edenlerin saldırısıyla barışı kursağımızda bıraktılar. Artık saflarınızı net bir şekilde ortaya koymanız gereken bir dönemdeyiz. Ya barıştan, özgürlüklerden, eşitlikten yana tavrınızı ortaya koyarsınız ya da tarih sizleri işbirlikçi, barış düşmanı halkların özgürlüklerine karşı duruş sergileyen olarak not düşecektir. Zulme karşı sessiz durmak zulme ortak olmaktır. Artık Savaş politikalarınıza ve uygulamalarınıza hayır diyoruz. Bizim barış haykıran sesimizi kısmanıza izin vermeyeceğiz ve inadına barış diyeceğiz. Bir kez daha barışı haykıranlara yapılan bu alçakça saldırıyı nefretle kınıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi