Görüş Bildir

Ankara saldırısı nedeniyle Muş’ta düğünler iptal edildi

Muş’ta, Ankara’daki ‘Barış Mitingi’ öncesinde meydana gelen patlama nedeniyle birçok düğün iptal edildi.

Ankara saldırısı nedeniyle Muş’ta düğünler iptal edildi

KESK, DİSK, TMMOB, Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile Ankara’da düzenlenecek olan ‘Barış Mitingi’ öncesi meydana gelen patlama nedeniyle Muş’ta birçok kişi düğünlerini iptal etti. Ankara’da meydana gelen patlama nedeniyle düğününü iptal eden AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Kemal Arat, gelen misafirlerini karşıladı. Korkut ilçesine bağlı Boğaziçi köyünde yapılması planlanan düğüne gelen davetlilere yemek ikramında bulunan Arat, yüzlerce kişiye yemek vererek patlamayı yapanları şiddetle kınadı. Patlamadan dolayı yaşadıkları üzüntüyü dile getiren Arat, “Bugün benim oğlumun düğünüdür. Ankara’daki olay nedeniyle düğünümüzü iptal ettik. Onların acısı bizim acımızdır. Biz hiç kimsenin ölümünü istemiyoruz, huzur ve barış istiyoruz. Kardeşlik istiyoruz, Allah kabul etmesin” dedi.

Patlamada ölenlerin acısını yüreklerinde hissettiklerini ifade eden Arat, “En mutlu günümüz olan düğünümüzü iptal ettik, onların acılarını hissediyoruz ve üzülüyoruz. Haksızlık yaptılar” ifadelerini kullandı.

Yaşanan olayı şiddetle kınadıklarını belirten Hüsamettin Altay ise, şunları söyledi: “Ankara’da yapılan bombalı saldırıdan dolayı düğünümüzü iptal ettik. Gelen misafirlerimize sadece yemek verdik. Bu tür olayları şiddetle kınıyoruz. Ülkenin birliğine ve beraberliğine yapılan saldırılardır. Bu tür olaylar inşallah bir daha yaşanmasın. Bugün düğünümüz vardı ve iptal ettik. Ülkenin birliği ve beraberliğinin en iyi şekilde sağlanmasını diliyoruz.” Patlamadan dolayı ailece düğünün iptal edilmesi kararı alarak üzüntülerini dile getirdiklerini vurgulayan Abduselam Er de, “Köyümüzde düğün vardı. Fakat Türkiye’de başkentimizde yaşanan sıkıntı birlik beraberliğimize, kardeşliğimize vurulan bir darbe olarak nitelendirdik. Bu üzüntümüzden dolayı damadımızın babasıyla düğünümüzü iptal ettik. Böyle bir günde düğün yapılamayacağını ailece kararını aldık. Tüm aile olarak, Türkiye’nin başı sağ olsun diyoruz. İnşallah Türkiye’nin birliğine beraberliğine, kardeşliğine kast edenler başarılı olamayacaklardır. İnsanlar artık bu oyunları yutmuyorlar. Bizim birlik ve beraberliğimiz baki olacaktır. Rabbim böyle insanlara fırsat vermesin” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi