Görüş Bildir

Anlı, Afrin'de

Fırat Anlı, dün sabah DBP ve HDP yöneticilerinden oluşan bir heyetle Afrin’e geçerek, kanton yönetimiyle görüşmelerde bulundu.

Anlı, Afrin'de
Büyükşehir Belediye Eş Başkanımız Fırat Anlı, DBP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, HDP yöneticisi Fatma Kurtulan, Kumçatı Belediye Eş Başkanı Özlem Kutlu, DKÖH Kadın Kongresi yöneticisi Nezahat Ergüneş’ten oluşan bir heyet bir günlük ziyaret için dün sabah Azaz sınır kapısından Afrin’e geçti.

Afrin’e geçen heyeti, Afrin Kantonu Başkan Yardımcısı Remzi Şeyhmus, Yerel Yönetimler Bakanı Nurşan Hüseyin, Tev-Dem yöneticisi Zelal Ciger, Afrin Kantonu Yasama Meclisi temsilcilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi karşıladı.

AFRİN BÖLGESİNDE Karşılama töreninden sonra konvoy eşliğinde Afrin Özerk Kanton yönetim merkezine geçen heyet adına kısa bir açıklama yapan Eş Başkanımız Fırat Anlı, “Aslında uzun süredir Afrin'e ziyaret etme planımız vardı. Resmi kapıdan geçiş olmamasından bazen ve son altı aylık süre de Kobani’deki direnişe kilitlendiğimiz için ziyaretimiz bu kadar gecikti” dedi.

Bundan sonra birçok heyetin bölgeyi ziyaret edeceğini kaydeden Anlı’nın ardından Afrin Kantonu özerk yönetimi adına konuşan Yerel Yönetimler Bakanı Nurşan Hüseyin, Başkan Yardımcısı Remzi Şeyhmus ve Kanton merkezinde karşılama heyeti içinde bulunan İlham Ahmed, heyeti aralarında görmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi