Görüş Bildir

Annesinin karnında dehşeti yaşadı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde evi çıkan olaylarda yakılan ve 2 yaşındaki çocuğuyla gizlendiği banyonun duvarının balyozla delinmesi sonucu kurtarılan hamile kadının dünyaya getirdiği bebeğin bir elinin kas ve sinirlerinde yüzde 90 uyuşukluk tespit edildi

Annesinin karnında dehşeti yaşadı
DİYARBAKIR- Cizre'de evi çıkan olaylar sırasında ateşe verilince, gizlendiği banyonun duvarının balyozla delinmesi sonucu kurtarılan hamile kadının dünyaya getirdiği bebeğin sağ elinin kas ve sinirlerinde yüzde 90 uyuşukluk olduğu belirlendi.

İlçede 27 Aralık'ta 3 kişinin yaşamını yitirdiği olaylar esnasında ateşe verilen evlerinden 2 yaşındaki oğlu Uğur ile şans eseri kurtulan Deniz Gözüngü (26), Cizre Devlet Hastanesinde bir erkek bebek dünyaya getirdi.

BEBEĞİN BİR ELİNDE YÜZDE 90 HİS KAYBI Gözüngü ailesi "Abdullah" ismini verdikleri bebeklerinin yapılan kontrolde Karpal Tünel Sendromu denilen sağ elinin sinir ve kaslarında yüzde 90 his kaybı olduğunu öğrendi.

Yaklaşık bir ay önce maruz kaldıkları saldırının etkisini atlatamayan aile, bebeklerinin elindeki rahatsızlığı öğrenince ikinci bir şok yaşadı. Gözüngü ailesi oğullarının eline, yaşadığı dehşet anlarından kurtulmak isterken aldığı darbelerin neden olduğunu ileri sürerken, hastanenin aileyi durumun tespiti için tam teşekküllü hastaneye yönlendireceği belirtildi.

Anne Gözüngü, saldırganların evin içine molotofkokteyli atmasının ardından, dumandan nefes alamaz hale geldiği için banyoya kaçtıklarını anlatarak, eşinin arkadaşlarıyla gizlendikleri banyonun duvarını balyozla kırması sonucu açılan delikten çıkıp kurtulduklarını hatırlattı.

"BU BEBEK ÇOK EZİYET ÇEKMİŞ" Olay esnasında çok eziyet ve sıkıntı çektiğini, psikolojik olarak da bir süre olayın etkisinden kurtulamadığını ifade eden Gözüngü, "Doğum için hastaneye gittiğimde doktorlar bana, 'Bu bebek çok eziyet çekmiş bunu kim yaptı? Neden böyle olmuş?' dediler. Doktorlar bebeğin darbe ve sıkışmadan dolayı sakatlandığını söyledi" şeklinde konuştu.

"Kurtarılma anında darbeden kaynaklı zedelenme ve sıkışmadan dolayı karnımdaki bebeğin sağ eli sakat kaldı" diyen Gözüngü, olaydan önceki kontrollerde bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunun kendisine belirtildiğini vurguladı.

Gözüngü, olayın faillerine hakkını helal etmediğini dile getirerek, şöyle dedi:

"Oğlumuza 'Abdullah' ismini verdik. Zalimler bizi kış mevsiminde evsiz, barksız bıraktılar. Bir de bebeğimizin elinin sakat kalmasına neden oldular. Allah onlara bizim hakkımızı bırakmasın. Allah'tan bulsunlar."

"ONLARA HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ" Şemsettin Gözüngü de (32) saldırıya uğrayan evlerinde mahsur kalan eşini ve çocuğunu son anda kurtardığını söyledi.

Hem eşinin hem de karnındaki bebeğin yaşanan olaylardan olumsuz etkilendiğini kaydeden Gözüngü, bebeklerinin doğumun ardından bir hafta yoğun bakımda kaldığını ifade etti.

Eşinin kurtarılması sırasında sıkışmadan dolayı bebeklerinin elinin zarar gördüğünü iddia eden Gözüngü, "PKK'lılar Müslüman olduğumuz için evimizi yaktılar. Evde hiçbir şey bırakmadılar. Onlara hakkımızı helal etmiyoruz" diye konuştu.

"PROVOKATÖR, MEYDANLARDA ORTALIĞI KIŞKIRTANLARDIR" "Evimizin durumunu belirtip terör mağduru olduğumuzu ifade etmemize rağmen herhangi bir tutanak tutulmadı" ifadesini kullanan Gözüngü, şunları dile getirdi:

"Asıl provokatör meydanlarda halkı galeyana getirip Kürt Müslümanların üstüne salanlardır. Provokatör meydanlarda ortalığı kışkırtanlardır. Bunları yapanlar da bellidir. Herkes bunu biliyor."

Gözüngü, evlerinde çıkan yangında eşyalarının kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle akrabalarının evlerinde kaldıklarını sözlerine ekledi.

Hastaneden yapılan açıklamada, bebeğin elindeki yüzde 90 his kaybının annenin ani hareketi veya sıkışmaya bağlı gelişebileceği ifade edilerek, durumun tam tespiti için ailenin tam teşekküllü hastaneye yönlendireceği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi