Arada kaldılar!

PKK'lılar Cizre'de Garnizon'a saldırdı, çatışma çıktı iki ateş arasında kalan üç sivil hayatını kaybetti. Biri sağlık personeli Eyüp Ergen, diğeri TEDAŞ işçisi Mesut Sanrı ile 7 yaşındaki Baran Çağlı olduğu bildirildi. Çok sayıda yaralı da bulunuyor.

Arada kaldılar!

Nur Mahallesi'nde bulunan Garnizon Komutanlığı nizamiyesine roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen PKK saldırısının ardından çıkan çatışmalar ilçe merkezinde de devam etti. Çatışmalar sırasında yıkılan bir duvarın altında kaldığı belirtilen 7 yaşındaki Baran Çağlı hayatını kaybetti.

Buarada, sağlık personeli Eyüp Ergin evine giderken çatışma ortasında kaldı kurşunların isabet etmesiyle ağır yaralandı. Ergin, görev yaptığı hastaneye kaldırıldı ve doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. DEDAŞ çalışanı olan 28 yaşındaki Mesut Sanrı da arıza onarırken çatışmanın arasında kalarak ağır yaralı olarak kaldırıldığı Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lılar Garnizon Komutanlığı ile polis zırhlı aracına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. PKK'lıların açtığı ilk ateşle 3 asker yaralanırken, çatışmanın ortasında kalan biri 7 yaşındaki Baron Çağlı olmak üzere üç sivil hayatını kaybetti.

GARNİZAN KOMUTANLIĞINA SALDIRI

Cizre'nin Nur Mahallesi'nde bulunan Garnizon Komutanlığı nizamiyesine dün öğleden sonra PKK'lı bir grup, roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerler de örgüt üyelerine anında karşılık verince çatışma çıktı. Örgüt üyelerinin açtığı ilk ateşle nizamiyede 3 asker yaralanırken, sokak aralarına kaçan silahlı PKK'lıların yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

ÜÇ SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Buarada, Cizre Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık personeli Eyüp Ergin evine giderken çatışma ortasında kaldı kurşunların isabet etmesiyle ağır yaralandı. Ergin, görev yaptığı hastaneye kaldırıldı ve doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

DEDAŞ çalışanı olan 28 yaşındaki Mesut Sanrı da arıza onarırken çatışmanın arasında kalarak ağır yaralı olarak kaldırıldığı Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Ölenlerden 7 yaşındaki Baran Çağlı'nın da çatışmalar sırasında çöken bir duvarın altında kalarak ağır yaralandığı belirtildi. Baran Çağlı'nın da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

ATEŞ ARASINDA KALANLAR

Cizre Devlet Hastanesi önünde polis sıkı güvenlik önlemleri alınırken, sağlık personeli arkadaşları Eyüp Ergin'in hayatını kaybetmesinin büyük üzüntüsünü yaşadı, ağlayanlar oldu.

YOLLARI KAPATTILAR

Çatışmaların yer yer sürdüğü Cizre'de PKK'lılar Nusaybin Caddesi, Çevreyolu ve Orhan Doğan Caddesi üzerine güvelik güçlerine karşı barikatlar kurarak çatışmaya girdi. Yoldan geçen araçları durdurup, sürücülerinden kontak anahtarlarını alan teröristler, aralarında TIR ve otobüslerin de bulunduğu araçları yolu kapatacak şekilde park etti.  Cizre'de gerginlik tırmanırken, bir çok yol kapatıldı.

ASKERLER İLÇEYE GİRDİLER

İlçedeki duruma ilişkin bilgi veren Cizre Belediye Eş Başkanı Leyla İmret, saatlerdir polisler tarafından ilçenin ablukaya alındığını belirterek, askerlerin de zırhlı araçlarla ilçeye girdiğini aktardı. Nusaybin Caddesi'nde askerler ve polislerin zırhlı araçlarla gövde gösterisi yaptığını belirten İmret, valilik tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edilmediğini ama ilçedeki durumun adeta OHAL uygulamalarının ötesine geçtiğini ifade etti. İmret, asker ve polis tarafından açılan ateş sonucu 2'si çocuk 5 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade etti. 

BİR KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Bir çok yere keskin nişancıların konumlandırıldığını kaydeden İmret, sokağa çıkan yurttaşların keskin nişancılar tarafından vurulduğunu iddia etti. İmret, Nusaybin Caddesi'nde ismi öğrenilemeyen bir kişinin keskin nişancılar tarafından vurularak yaşamını yitirdiğini bildirdi.  Ayağından yaralanan kadının Fatma Tekin Kumri olduğu belirtilirken, çok sayıda kişinin yaralandığı kaydedildi. Gira Evînê tepesinde bulunan Mem û Zîn Kültür Merkezi'nde çalışan 17 kişinin de polisler tarafından darp edildikten sonra gözaltına alındıkları belirtildi.

SANİYE FARKIYLA FACİADAN DÖNÜLDÜ

PKK'lıların TIR yaktığı bölgeye sevk edilen polisleri götüren zırhlı araç geçerken yola önceden döşenilen patlayıcı uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Patlama aracın geçişinden saniyeler sonra olduğu için polisler şans eseri ölümden döndü. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekibi de yanan TIR'a müdahale ederek alevleri söndürdü.

4 POLİS MEMURU YARALANDI

Öte yandan, TIR'ın dorsesinin yakılması üzerine bölgeye olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Zırhlı polis aracının geçişi sırasında örgüt üyeleri tarafından daha önceden yola tuzaklanan bomba uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada araçta bulunan ve hafif yaralanan 4 polis memuru Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saldırının ardından bölgeye sevk edilen polis özel harekat timleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Kısa süren çatışma ardından PKK'lılar kaçtı. Kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için ilçede operasyonlar sürüyor. Bombalı saldırıda hasar gören zırhlı aracın çevresinde güvenlik önlemi alan polis, bölgeye hiç kimseyi yaklaştırmadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz