Artık Barışı Sağlayın

Diyarbakır'da esnafı ziyaret eden CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'e bir vatandaş, "Gözümü açtığımdan beri hep kan dökülmekte. Artık barışı sağlayın." diyerek sitem etti.

Artık Barışı Sağlayın

DİYARBAKIR-CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin başkanlığındaki bir heyet, Diyarbakır'da esnafı ziyaret etti, vatandaşları dinledi. Diyarbakırlılar CHP'lilerden, ırkçılığa son verilmesini, ülkede barışın sağlanmasını, sorunları çözmelerini istedi. Bir Diyarbakırlı, heyete "Gözümü açtığımdan beri hep kan dökülmekte. Dünya uzaya çıktı artık, yeter. Artık barışı sağlayın." demesi dikkat çekti.

CHP HEYETİ DİYARBAKIRDA

Genel Sekreter Tekin, Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Ankara Milletvekili Şanal Sarıhan, İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ve Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın olduğu parti heyeti, önce il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Daha sonra Sur ilçesine gelen CHP heyeti, Gazi Caddesi üzerinde esnafları ziyaret etti. Tekin, cadde boyunca hem esnaf hem de yoldan geçen vatandaşlarla sohbet etti.

"DÜNYA UZAYA ÇIKTI ARTIK YETER"

Bir vatandaş CHP Genel Sekreterinden şu ricada bulundu: "Geldiğiniz için teşekkür ederim. Bu ırkçı profesörler lütfen konuşturmasınlar. Hangi ırktan olursa olsun ırkçı kişileri konuşturmayın. Gözümü açtığımdan beri hep kan dökülmekte. Dünya uzaya çıktı artık yeter. Artık barışı sağlayın."

"BİZİM ŞANSSIZLIĞIMIZ..."

Gazi Caddesi üzerinde bir esnafın 'artık sorunları çözün' demesi üzerine Gürsel Tekin, "Bizim şansızlığımız, biz biraz geç anlaşılıyoruz. 2011 yılında ne söylediysek bugün bütün siyasi partiler o söylediğimiz noktaya geldi. CHP olarak barışı o kadar içselleştirmişiz ki çocuklarımızın adı özgürlük. Belki kendimizi anlatamamışız, biraz da belki basının etkisi var." diye konuştu.

"BİZİ AK PARTİ'DEN KURTARIN"

Bir ayakkabı boyacısı ise Tekin'e 'Bizi AK Parti'den kurtarın.' dedi. Boyacı esnaf, "Sayın Tayyip Erdoğan başkanlık sistemini getirmedi, bütün çocuklarımız şimdi hapishanededir. Kürt oldukları için hepsi hapishanededir." diye konuştu.

Bir banka şubesinin önünden geçen bir gencin ATM'dan 20 TL çektiğini gördü. Gençle konuşan Tekin, "Bakın bir de Yunanistan diyorlar. Olsa olsa vatandaş 20 TL çekebiliyor." dedi. Tekin ve beraberindeki heyete cadde üzerinde meyan şerbeti ikram edildi. CHP heyeti daha sonra Hasanpaşı Hanı'na geçerek buradaki esnaflarla görüştü.

"HDP'NİN KAPATILMASI KABUL EDİLEMEZ"

Buarada sabah basın toplantısı düzenleyen Tekin, HDP'nin kapatılması açıklamalarına da değinerek Türkiye'nin benzer süreçten 1980'li 1990'lı, yıllarda geçtiğini, bunların yeniden tartışılmasının bile demokrasi ayıbı olduğunu kaydederek, "Bunu kabul etmemiz mümkün değildir ve CHP olarak elbette bunu sonuna kadar reddedeceğiz. Böyle bir şeyin parlamentoya gelmesini kabul etmek bile mümkün değildir" dedi.

 Esnaf ziyareti sonrasında Gürsel Tekin ve beraberindekiler Sivil Toplum Örgütü temsilcileriyle bir araya geldi. Basına kapalı toplantıya Diyarbakır'da faaliyet yürüten 26 sivil toplum örgütü katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz