BDP'de Kadın Adaylar

BDP, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kadın kotasına karar verirken, gözler adaylara çevrildi.

BDP'de Kadın Adaylar

Şenay PEKTANÇ

DİYARBAKIR- BDP'de henüz Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için başvuran olmazken, kulislerde üç isim öne çıkıyor. Meral danış Beştaş, Ayla Akat ve Emine Ayna'nın yanısıra Zübeyde Zümrüt'ün de isminden söz ediliyor.

MERAL BEŞTAŞ

BDP'li seçmenler, Baydemir'in yerine gelecek olan büyükşehir belediye başkanının kenti çok iyi bilen, o yörede yetişmiş biri olmasını istemesi Meral Danış Beştaş'ın adaylık için şansını artırıyor. Bilindiği üzere Diyarbakırlı olan Bektaş, bölgenin temel sorunlarını iyi bilen isimlerden biri.

AYLA AKAT

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata... Hükümetin başlattığı müzakereler kapsamında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Ahmet Türk ile İmralı'la giderek Abdullah Öcalan ile görüşen BDP'li Ayla Akat Ata, son dönemin gözde isimlerinden biri. Akat Ata, Öcalan'ın avukatlığını da üstlenmiş bir isim. Ata uzlaşmacı kimliğiyle ön plana çıkıyor.

EMİNE AYNA

Adaylık için adı geçen bir diğer isim de partinin şahin kanadında yer alan isimlerden biri olarak gösterilen BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna. Kulislerde BDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile Emine Ayna arasındaki krizin derininde de bu sorun olduğu konuşuluyor.

BDP'de konuşulanlara göre; Emine Ayna açık açık Diyarbakır'a aday olmak istediğini dillendirdi. Selahattin Demirtaş ise vekillerin istedikleri illerden belediye başkanı olmasına karşı çıktı. Kadın örgütlerinin de Emine Ayna'yı istiyor olması krizi daha da büyüttü. Demirtaş'ın Ayna'nın Diyarbakır adaylığının önünü şimdilik 'istifa' resti ile kestiği konuşuluyor

Kaynak: Diyarbakır Söz