'Başbağlar Katliamını yapanlar ortaya çıkarılmalıdır'

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar Köyü’nde 33 insanın öldürüldüğü olayla ilgili yazılı açıklama yaptı.

'Başbağlar Katliamını yapanlar ortaya çıkarılmalıdır'

İl Başkanı Mehmet Emin Doğru yaptığı yazılı açıklamada, “5 Temmuz 1993’te Erzincan’ın Kemaliye İlçesi Başbağlar Köyü’nde katledilen 33 Müslümanı olayların yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Katliamın üzerinden 22 yıl geçmiş olmasına rağmen olayın soruşturulması, failleri ve suç ortakları hakkında ciddi bir adım atılmamış olması ve gündemde dahi tutulmayışları devlet adına kara bir leke olarak ortada durmaktadır. Yetkilileri, katliamın sorumlularını bir an önce tespit ederek yargı önüne çıkarmaya davet ediyoruz” dedi.

Yıl dönümünde Başbağlar katliamını lanetlediğini belirten Doğru, Başbağlar'da yapılan katliamın tek nedeninin Allah ve din düşmanlığı olduğunu kaydetti. Doğru, Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar Köyü’ne 5 Temmuz 1993 tarihinde ezan okunması esnasında camiye girerek cami cemaatini dışarı çıkarıp masum ve savunmasız 33 canı katleden ve köyü ateşe vererek yakan zihniyeti lanetlediklerini vurguladı.

Doğru açıklamasına şöyle devam etti: “Derin devletin ve taşeron örgütün kirli bir tezgahı sonucunda Sivas’ta Madımak Otel’inde öldürülenlere karşılık olarak devletin maşası olup tarihi katliamlarla özdeşleşmiş PKK’nın Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar Köyü’nde mütedeyyin insanlara yönelik yaptığı hunharca katliamın yıl dönümünde şehid edilenleri rahmet ve minnetle anıyoruz. Katillerini de Rabbimizin Kahhar sıfatına havale ediyoruz.”

Madımak olayıyla ilgili suçsuz olarak yıllardır cezaevlerinde onlarca masumun bulunmasına karşılık Başbağlar katliamıyla ilgili kimsenin yakalanmadığına dikkat çeken Doğru şunları ifade etti: “Madımak olayıyla ilgili suçsuz olarak yıllardır cezaevlerinde onlarca masumun bulunmasına karşılık Başbağlar katliamıyla ilgili kimsenin yakalanmayışı bu kirli tezgahın hangi güçlerce yapıldığını göstermektedir. Derin devletin ve onun paralelinde olan işbirlikçilerin gün yüzüne çıkarılarak, suçsuz bir şekilde cezaevlerinde tutulanların serbest bırakılması gerekir.”

“KATLİAM, TARİH SAYFALARINA KARA BİR LEKE OLARAK GEÇMİŞTİR”

Başbağlar katliamının zalimlerin inananlara olan kinlerinin açık bir göstergesi olduğuna değinen Doğru, “Suçsuz ve masum insanlara karşı gerçekleştirilen bu caniyane vahşetin tarihin beyaz sayfalarına kara bir leke olarak geçmiştir. Bu katliamı yapan ve yaptıran, masumların kanına girilmesine sebep olan tüm müsebbipleri tekrar Allah’ın laneti ile lanetlerken, savunmasız masum insanlarımızın Allah’ın indinde şehadet mertebesine ulaştıklarına inanıyor, Allah’tan mekânlarının cennet olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz