Görüş Bildir

Başbakan Davutoğlu Diyarbakır'da

Davutoğlu, AK Parti'nin mitingine katılmak üzere geldiği Diyarbakır'da, vatandaşların sevgi gösterisiyle karşılandı

Başbakan Davutoğlu Diyarbakır'da

Davutoğlu,  partisinin mitingine katılmak üzere geldiği Diyarbakır’da, havalimanından, parti otobüsüyle kent merkezinde yer alan Mitannia Oteli’ne geçti.

Yol güzergahında sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları, eşi Sare Davutoğlu ile selamlayan Başbakan Davutoğlu, otel önünde kendisini karşılayan vatandaşlara da hitap etti.

Konuşmasına, Kürtçe, "iyi akşamlar" anlamına gelen "şevbaş" diyerek başlayan Davutoğlu, vatandaşların "Diyarbakır seninle gurur duyuyor" şeklindeki sloganları üzerine, "Biz de sizlerle gurur duyuyoruz" diye karşılık verdi.

Başbakan Davutoğlu, İstanbul’un fethinin 562. yıl dönümü dolayısıyla bu ilde düzenlenen fetih şölenine katıldığını, bu yüzden Diyarbakır’a gece geç saatte geldiğini belirterek, "Fetih yılı kutlu olsun. Bu diyarlar, fetihle şenlendi. Allah hepimizi fetih şuuruyla yaşamayı ve geleceğe hazırlanmayı nasip etsin" diye konuştu.

Gece geç vakte kadar kendisini bekleyenlere teşekkür eden Davutoğlu, şimdiye kadar 72 ilde miting yaptıklarını, miting dolayısıyla gittikleri ilde ancak birkaç saat kalabildiğini ifade ederek, "Hiçbirinde 24 saat kalmış olmadım. Bir tek istisna olacak, Diyarbakır. Diyarbakır’a bir gece önceden gelip ve ertesi günün akşamı da orada olacağım. Hem Diyarbekir’i özledim hem de sizlerle bir araya gelip buluşmaktan büyük heyecan alacağıma inanıyorum" şeklinde konuştu.

"Böyle hasretle gece yarısına kadar bizi beklediğiniz için size ne kadar teşekkür etsek az" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Hep beraber muhabbeti bu diyarlarda egemen kılarız, hakim kılarız inşallah. İnşallah yarın hem mitingde, ondan önce ve sonra Diyarbakır sokaklarında beraber olacağız. Sabah namazından akşam buradan ayrılana kadar Diyarbakırlı kardeşlerimle kucaklaşmak istiyorum. Bize büyük bir kuvvet, güç verdiniz. Diyarbakır, her zaman olduğu gibi misafirperverliğini gösteriyor. Allah Diyarbakırlıları aziz eylesin."

Vatandaşlara, "7 Haziran’da bir destan yazacak mıyız?" diye soran Davutoğlu, alandakilerin "evet" yanıtının ardından, "Maşallah bütün adaylarımızı böyle gönülden karşılıyorsunuz, bu karşılamanız için teşekkür ediyorum. Yarın mitingde dediğim gibi öncesinde sabah namazından itibaren Diyarbakır’ın her köşesinde birlikte olacağız" diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi