Görüş Bildir

Batağa Sürükler!

Diyarbakır'da 95 sivil toplum kuruluşu Türkiye'nin Suriye'ye müdahale edeceği yönündeki iddialar üzerine ortak açıklama yaptı. Açıklamada Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Rojava bölgesine bir müdahalenin, Türkiye'yi büyük bir bataklığa sürükleceğini belirtildi.

Batağa Sürükler!

Diyarbakır Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binası önünde bir araya aralarında siyasi partiler HDP, DBP, belediye başkanları ve 95 sivil toplum örgütü temsilcileri, Türkiye'nin olası bir Suriye operasyonu konusunda açıklama yaptı. İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici'nin okuduğu 'Tecrit, işgal ve kutliama hayır' başlıklı bildiride, Kürtlere katliam uygulanarak imha ve inkar dayatıldığını, kendilerinin de bunu kabul etmeyeceklerini söyledi.

"DEMOKRATİK ÇÖZÜM SÜRECİ RAFA KALDIRILDI"

Raci Bilici, halkların her zamankinden daha olağanüstü tehdit ve tehlikelerle karşı karşıya olduklarını belirterek, "Sayın Öcalan'a uygulanan tecrite paralel olarak başta sayın Erdoğan olmak üzere devlet ve hükümet yetkililerinin Kürt sorunu yoktur biçimindeki açıklamaları ardından kimi bölgelerde uygulamaya çalışan güvenlik güçlerinin provakatif operasyonları gözaltılar ve ırkçı saldırılar demokratik çözüm sürecinin rafa kaldırıldığı anlamına gelmektedir" dedi.

"DEVLETİN TUTUMU VE YAKLAŞIMI KAYGILANDIRIYOR"

Devletin tutumu ve yaklaşımları nedeniyle kaygılandıklarını dile getiren Bilici, "Seçim öncesi ve sonrası geliştirilen provokasyonlar ve kontra güçlerinin gerçekleştirdiği saldırılar sınır ötesi hava operasyonu ve Roboski'de gerçekleştirilen gece yarısı baskının karşısında devletin tutumu ve yaklaşımı önümüzdeki süreç açısından bizleri ciddi anlamda kaygılanmaktadır" dedi.

İŞGAL SÖYLEMİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkililerinin Rojava'ya müdahale açıklamalarına değinen Bilici, "Bütün bu gelişmelere paralel olarak sayın Erdoğan'nın ve hükümet yetkililerinin Rojava'ya müdahale açıklamalarını ve bu amaçla yapılan hazırlıkları Rojava halkının kazanımlarını kaldırmaya yönelik olarak değerlendiriyoruz. Bu işgal söylemini Kürdistan halklarının ve dünya kamuoyunun da kabul etmesi mümkün değildir. Bunda ısrar Türkiye'yi büyük bir bataklığın ve tehlikenin derinliklerine sürüklemektir" dedi.

Devleti yönetenlerin geçmişten ders almasını isteyen Bilici, "Bizler gerek sayın Öcalan'a uygulanan tecriti gerekse de Rojava'ya yapılan saldırıları ve müdahale hazırlıklarını şiddetle kınıyor ve bir an önce sayın Öcalan'la özgür koşullar altında müzakere görüşmeleri tekrar başlatamaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Rojava'ya yapılacak her türlü saldırı ve müdahaleye karşı tutum alacaklarını ifade eden Raci Bilici, "Hiçbir gücün halkımızın geleceğini karartmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu böyle biline" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi