Bilecik'te kızını da yanına alıp binanın 5. katına çıktı ve....

Bilecik’te işsiz ve hasta olduğu öğrenilen 4 çocuk babası Abdullah K., 12 yaşındaki kızı M.K.'yı da yanına alıp inşaat halindeki binanın 5'inci kat balkonuna çıkarak intihar etmek istedi. Abdulah K. kendisini ikna etmeye çalışan polislere, "4 çocuğum var. Açım. Valiliğe yardım istemeye gittim eli boş döndüm. Suriyelilere yardım ediyorlar bana etmiyorlar" dedi.

Bilecik'te kızını da yanına alıp binanın 5. katına çıktı ve....

Gazipaşa Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen olayda 6 katlı inşaat halindeki binanın 5'inci kat balkonunda Abdullah K. ile kızı M.K.'yı görenler 155 Polis İmdat hattını arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. İşsiz, özürlü ve şeker hastası olduğunu, 3 ayda bir 700 lira özürlü maaşı aldığını söyleyen Abdulah K. kendisini ikna etmeye çalışan polislere, "4 çocuğum var. Açım. Valiliğe yardım istemeye gittim eli boş döndüm. Suriyelilere yardım ediyorlar bana etmiyorlar" dedi.

YANINA KİMSEYİ YAKLAŞTIRMADI

Bir süre yanına kimseyi yaklaştırmayan Abdullah K., 12 yaşındaki kızı M.K. ile birlikte kendini aşağıya atacağını söyledi. M.K., babasının bu tehditleri karşısında zaman zaman çığlık atıp ağladı. Yapılan çabalardan sonra polisler Abdullah K.'yı intihar girişiminden vazgeçirerek kızıyla birlikte aşağıya indirdi.

"EŞİM GÜNEYDOĞU'DA ASKERLİK YAPTI"

Abdullah K.'nın inşaat önünde bekleyen eşi de gazetecilere "Eşim Güneydoğu'da askerlik yaptı. PKK ile çatışmaya girdi. Yanındaki arkadaşı şehit olunca askerden sonra bunama girdi. Şeker hastalığı başladı. Hastalığı nedeniyle iş de bulamadı" diye konuştu. Polisler, intihara kalkışan Abdullah K. ile kızı M.K.'yı Çarşı Polis Merkezi'ne götürdü.

Cafer ELMAS/ BİLECİK, (DHA)    

Kaynak: Diyarbakır Söz