Bingöl'de fişlenenler listesindeki polisler savcılığa başvurdu

Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan ve isimleri bugün sosyal medyada fişlenen polisler listesinde yer alan çok sayıda polis, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık, polislerin suç duruyusu üzerine inceleme başlattı.

Bingöl'de fişlenenler listesindeki polisler savcılığa başvurdu

 Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan ve isimleri bugün 'Polis Memurları Dayanışma Grubu' adlı grubun Facebook'ta yayınladığı fişleme listelerinde bulunan çok sayıda polis memuru, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na  giderek nöbetçi savcılığa suç duyurusunda bulundu. Polislerin, isimlerinin fişleme listesi olduğu iddia edilen listede bulunması nedeniyle böyle bir suç duyurusunda bulundukları belirtilirken,  savcılığın başvuruları aldıktan sonra inceleme başlatacağı ve kararını sonra açıklayacağı öğrenildi.

>POLİS TEŞKİLATI KARIŞINCA

>Sosyal medyada yer alan ve Bingöl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde bir bilgisayardan alındığı iddia edilen listede, yaklaşık 200 polis memuru ile ilgili bilgiler yer alıyor. Listelerin 7 Eylül 2012 ile 30 Nisan 2014 tarihleri arasında Emniyet Müdürü olarak görev yapan ve 30 Nisan'da istifa ederek bu görevden ayrılan Ercan Taştekin tarafından hazırlandığı iddia edildi. Listelerde polis memurlarının isimlerinin karşısında, 'uzaklaştırılmalı', 'aktif katılımı var', 'kazanılır', 'alkol alır, asi', 'ihraç edilmeli', 'aktif himmeti tam', 'aktif rütbesi yükseltilmeli', 'aktif yurt dışı bizden referanslı', 'himmeti tam', 'alkol alır, ailesinden problemli', 'kızlara zaafı var, uzaklaştırılmalı' ve 'bize yakın, kazanılmalı' gibi görüşler yer alıyor. Söz konusu fişleme iddialarında sadece polis memurları değil, aralarında amir ve müdürlerin isimlerinin de bulunduğu görüldü.

>SUÇLANAN MÜDÜR İDDİALARI YALANLADI

>Söz konusu fişleme belgelerinin yer aldığı sosyal paylaşım sitesinde yorum yapanlar arasında bulunan ve bu fişmelemeleri İstihbarat Şube Müdürü ile birlikte yapmakla suçlanan eski Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, "Bingöl Emniyet Müdürlüğüm döneminde yukarıda belirtilen şekilde asla bir fişleme olmamıştır. Belirtilen belgeler sahtedir. Bu nedenle bu konuda suç işleyen herkes hakkında cezai, hukuki ve tazminat vb. suç duyurularında bulunacağımın bilinmesini paylaşırım. Personeli bu şekilde fişlemek ve bu şekilde fişleme olmadığı halde varmış gibi sahte belge üretmek en aşağılık insanlık suçudur" yorumunu yaptığı görüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz