Bir seçim otobüsüne daha silahlı saldırı!

Gün geçmiyor ki bir seçim otobüsüne saldırı düzenlenmesin. Bu kez kötü haber Batman’dan geldi. Batman’da kimliği belirsiz kişilerce Ak Parti’nin 7 Haziran Genel Seçimleri için çalışma yürüten seçim otobüsüne silahlı saldırı düzenlendi, otobüsün camları kırılırken şans eseri kimse yaralanmadı.

Bir seçim otobüsüne daha silahlı saldırı!

Batman'da, AK Parti'nin seçim otobüsüne silahla ateş edilmesi sonucu araçta hasar oluştu - AK Parti Batman Milletvekili Özdemir: "Taşlı saldırıyı görmüştük, tehditler alıyorduk ama silahlı saldırıyı görmemiştik. Bu saldırıyı lanetliyoruz"

AA’nın haberine göre; Gültepe Mahallesi Eflatun Caddesi'nde 7 Haziran Genel seçim için çalışmalar yürüten AK Parti'nin seçim otobüsüne seyir halinde iken kimliği henüz bilinmeyen kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Olayda otobüsün camları kırıldı.

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir de olay yerine gelerek saldırıyı kınadıkları yönde açıklama yaptı.

Zaman zaman seçim araçlarına taşlı saldırılar olduğunun altını çizen Milletvekili Ziver Özdemir, "Taşlı saldırıyı görmüştük, tehditler alıyorduk ama silahlı saldırıyı görmemiştik. Bu saldırıyı lanetliyoruz" şeklinde konuştu.

"Her türlü şiddeti kınıyoruz ve telin ediyoruz" diye devam eden Özdemir, herkesi sağduyuya çağırdı.

Hiçbir siyasi partinin seçimi gerginleştirmeye hakkı olamayacağına işaret eden Özdemir, şöyle konuştu:

"Bu şiddetten beslenen siyasi partiler eğer demokrasiye inanıyorlarsa herkes için demokrasinin gereğini yerine getirme bir sorumluluktur. Bölgede maalesef bu süreçlerde şiddet eğilimi olanlar biraz daha şiddet yüzünü gösteriyor. Şiddet eğilimli kirli yüzlere hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz ve Batman'ın her noktasında seçim çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Bu tür saldırılar hiçbir zaman bizi yolumuzdan alıkoyamaz."

Otobüsün şoförü Ümit Kızılay da saldırının ardından bir kişinin olay yerinden hızla uzaklaştığını gördüklerini belirtti. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz