Bülent Arınç: Zergele'de sivillerin öldürüldüğü PKK'nın Alçakça Bir Yalanıdır

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “ Son günlerde Zergele ismindeki bir köye yapılan operasyonda sivillerin hedef alındığı söyleniyor. Öyle bir şey yok bu PKK’nın alçakça bir yalanıdır” dedi.

Bülent Arınç: Zergele'de sivillerin öldürüldüğü PKK'nın Alçakça Bir Yalanıdır

Bülent Arınç Terör olaylarına karşı bu açıklamalarda bulundu:

Maalesef PKK'nın saldırıları acımasızca devam ediyor kalleşçe pusular kurmak suretiyle... Yüksek yoğunluklu bir çatışma. Çözüm sürecinde en iyi noktaya gelmek için çabaladık. Süreç içerisinde de örgüt ve örgüt bileşenlerinin cana mala insana yönelik karakollara saldırmayan mayın döşeyerek askere polise pusu kurmayan bir süreç geçirdik.

“PKK ALÇAKÇA YALAN SÖYLEDİ, SİVİLLERE OPERASYON YOK”

Kamu güvenliği esas olacak, süreç buna göre ilerleyecek. Son günlerde Zergele ismindeki bir yere yapılan operasyonda sivillerin hedef alındığı söylendi. Bu PKK'nın ve onun propagandasını yapan unsurların alçakça bir yalanıdır. Operasyonlarda insani amacı her zaman gözetiyoruz. Masum insanlara ve sivillere yönelik operasyon yapılmadı.

Türkiye içinden de çözüm sürecini bitirmek isyenler var. 7 Haziran seçimdir HDP yüzde 13 ile barajı aştı. Buna saygısızlık etmeyiz.

“HANIMEFENDİ SUSARMISIN DEDİM”

Meclis'te HDP milletvekiliyle bir tartışma yaşadınız bir kadın olarak sus dediniz.

Meclis'te HDP milletvekiliyle bir tartışma yaşadınız bir kadın olarak sus dediniz.Bunu söyledim ama o akşam dinlediğim haberde bir spiker Bülent Arınç sus be kadın dedi deyince nasıl ona ulaşırım diye düşündüm. Orada sus be kadın yoktu. Hadise şudur hükümet adına konuşma yaptım 20 dakika Osman Baydemir konuştu onun konuşmasında duygusal bir konuşma iki eş başkandan biri konuşsaydı ne diyeceğini biliyorduk. Ben de Baydemir ile defalarca konuşmuş bir insanım. Akıllıca hareket edip onu çıkarmışlar.O hanımefendiyle de bugüne kadar bir tartışmamız olmadı. Bulunduğu yerden boyuna bir şey söylüyor. Hanımefendi sus dedim. Hakaret etmek istediğim bir kadına hanımefendi der miyim? Tekrar hanımefendi sus dedim. Bir kadın olarak sus dedim. Kadınlar konuşamaz, kadınlar konuşmasın anlamında değil. Oturumu yöneten Şafak Pavey’in sözü daha değerlidir. Ben burada hakaret kastı görmedim dedi. Kadın olarak sus dememin sebebi şudur. Kadınlar şefkatli, hürmetlidir. Öbür erkekler bağırıyor da sen kadın olarak sus dedim. Bir sinek vızıltısı kadar önemli değil. Onlar haksız ben haklıyım. Haksız olduğumu bilsem, sürç-i lisan etsem hemen özür dilerim. Sus be kadın deseydim özür dilerdim.

Kaynak: HaberTürk

Kaynak: Diyarbakır Söz