Görüş Bildir

Cizre garnizon komutanlığına roketatarlı saldırı

PKK'lılar tarafından Cizre Garnizon Komutanlığı'na yapılan eş zamanlı roketatarlı ve silahlı saldırıda 1 vatandaş öldü, 3'ü uzman asker toplam 7 kişi yaralandı.

Cizre garnizon komutanlığına roketatarlı saldırı

Edinilen bilgilere göre, Şırnak'ın Cizre ilçesi Nur Mahallesi'nde bulunan Garnizon Komutanlığı'na PKK’lılar tarafından mahalle aralarından roketatarlı ve silahlı saldırı düzenledi. 4 roketatarın isabet ettiği Garnizon Komutanlığı'nda bulunan askerlerin saldırıya anında karşılık vermesi ile çatışma çıktı. PKK’lılarla askerler arasında yaklaşık 2 saat süren çatışmada, olayların arasında kalan 39 yaşındaki DEDAŞ elemanı Mesut Sanrı hayatını kaybederken, 3’ü uzman asker toplam 7 kişi yaralandı. Çatışmada yaralanan Maruf Gözüngü (28), Umut Uçun (3), Halil Takin (19) ve ismi öğrenilemeyen bir kişi Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

PKK’LILAR POLİS ZIRHLI ARACINA DA ROKETLE SALDIRDI

Çatışmanın çıkması ile birlikte Emniyet Müdürlüğü'nden ilçe merkezine gelen 1 polis zırhlı aracına da PKK’lılar tarafından roketatarlı saldırı düzenledi. Ancak roket mermisi zırhlı aracın yanından geçerek boş bir alana isabet etti. Çatışma sonrası saldırıyı düzenleyen PKK’lıları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi