Görüş Bildir

Cizre'de bir kişi polis tarafından vurularak öldürüldü

Cizre’de dün gece polisler, durdurmak istedikleri bir araçtan inip kaçmaya başlayan dört kişinin üzerine ateş açtı. Açılan ateş sonucu 17 yaşındaki Hasan Nere kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, Nere’nin yaralı halde yanına gelen polisler tarafından el ve ayaklarını tersten bağladığı ve yaklaşık yarım saat boyunca başında beklediği belirtildi.

Cizre'de bir kişi polis tarafından vurularak öldürüldü

Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün gece saatlerinde Kobani Caddesi üzerinde seyir halinde bulunan sivil bir araç, Akrep tipi zırhlı araçların içerisinde bulunan polislerce önü kesilerek durdurulmak istendi.

Önü kesilmesiyle duran araçtan inen 4 kişi, Cudi Mahallesi’ne doğru kaçmaya çalışırken zırhlı araçlarda bulunan polisler tarafından ateş açıldı.

Açılan ateşten kaçmaya çalışanlardan ikisi yaralanırken Yaralananlardan biri olduğu yere yığıldı, yaralanan diğer kişi ise iki arkadaşıyla birlikte olay yerinden uzaklaşmayı başarıp, izlerini kaybettirdi.

Görgü tanıklarının anlatımlarına göre, yaralı halde yerde uzanan gencin yanına gelen polisler, gencin el ve ayaklarını tersten bağladı ve yaklaşık yarım saat boyunca başında bekledi.

Yaralı genç için ambulans çağrılmamasına tepki gösteren halk polisle tartıştığı ve polisin tepki gösteren halkı silah doğrultarak bölgeden uzaklaştırdı.

Yarım saat sonra gelen ambulansla hastaneye kaldırılan gencin isminin Hasan Nere olduğu öğrenilirken 17 yaşındaki genç, hastanede kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Nere’nin cenazesi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Cenaze otopsi işlemlerinin bugün tamamlanması halinde Nere’nin cenazesi, yeniden Cizre’ye götürülerek defnedileceği öğrenildi.

Kaynak: İMC TV

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi