Çözüm sürecinde yeni bir bayrak provokasyonu

Çözüm sürecinde yaşanan olumlu havayı dağıtmak isteyen kirli güçler yeni bir bayrak provokasyonu yaptı. Genelkurmay'ın internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre Antalya ve Hatay'da Türk bayrakları indirilip alındı.

Çözüm sürecinde yeni bir bayrak provokasyonu

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Antalya'da İmam Hatip Ortaokulunda, Hatay'da ise Aile Sağlığı Merkezi'nin önündeki Türk bayraklarının indirilip alındı.

HDP ve Hükümet'in yaptığı olumlu açıklamalar süreci sekteye uğratmak isteyenleri harekete geçirdi. Başbakan Davutoğlu olumlu ilerleyen sürece ilişkin yaptığı her açıklamada 'Süreçte olumlu gelişmeler oldukça kardeşliğimizi, birliğimizi istemeyen kirli eller provoke girişimlerinde bulunacaktır' diyerek vatandaşları oyuna gelmeme konusunda uyardı.

Genelkurmay’ın internet sitesinden yapılan açıklamada, Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde, 1 Mart gece saat 00.30 sıralarında dört kişilik bir grup tarafından, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulunun bahçesindeki ay yıldızlı bayrağın, direğinden indirildiği aktarıldı.

Bir diğer bayrak indirme olayında ise 28 Şubat akşam saat 20.30 sıralarında Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, kimliği meçhul kişi veya kişiler tarafından, Aile Sağlığı Merkezi’nin önündeki ay yıldızlı bayrağın bayrak direğinden indirilerek alındığı ifade edildi. Açıklamada, her iki olayla ilgili de adli tahkikat başlatıldığı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz